Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Dos independentistes banyolins condemnats a quatre mesos i mig de presó

L'advocat de la defensa, Benet Salellas, considera la condemna "absolutament desproporcionada" perquè es tractava d'una "acció merament simbòlica i inofensiva" i recorrerà la sentència.

08/05/2013 Drets i Llibertats
Hagi, Pau, un membre del casal i veïns que donen suport a la campanya d'absolució en la roda de premsa Hagi, Pau, un membre del casal i veïns que donen suport a la campanya d'absolució en la roda de premsa

L'Audiència de Girona ha condemnat a quatre mesos i mig de presó els dos joves independentistes i membres del Casal Popular del Pla de l'Estany, Pau Costa i Kibilly Camara, per una temptativa de delicte electoral a l'hora de travar els panys dels col·legis amb massilla i agulles i fer pintades a les façanes incitant a l'abstenció. D'altra banda, l'Audiència els ha absolt de la falta de deslluïment de béns immobles perquè ha prescrit.

L'advocat de la defensa, Benet Salellas, considera la condemna "absolutament desproporcionada" perquè es tractava d'una "acció merament simbòlica i inofensiva" i recorrerà la sentència.

Solidaritat

Durant els darrers mesos, els dos independentistes han rebut mostres de solidaritat del veïnat de Banyoles i altres entitats i organitzacions canalitzades per la plataforma Absolució Hagi i Pau.

Abans de judici, en roda de premsa, els independentistes banyolins van assumir la seva actuació com "una acte legítim de protesta política en l'actual context de regressió dels drets socials, laborals i nacionals, assenyalant que les institucions polítiques del capitalisme espanyol no són més que una formalitat amb la qual es pretén justificar el que en essència constitueix la dominació d'uns grups oligàrquics sobre la majoria social i la negació del dret a l'autodeterminació del nostre poble". En aquesta línia van recordar "el servilisme dels grans partits del sistema respecte la banca i el poder econòmic i el seu total descrèdit per la seva naturalesa corrupte".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid