Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Els encausats per demanar l'abstenció reivindiquen l'acció com una acte legítim de protesta política

Els dos banyolins seran jutjats el proper 18 d'abril pel delicte de temptativa electoral i se'ls demana 5 mesos i mig de presó a cadascú

29/03/2013 Drets i Llibertats
Hagi, Pau, un membre del casal i veïns que donen suport a la campanya d'absolució en la roda de premsa Hagi, Pau, un membre del casal i veïns que donen suport a la campanya d'absolució en la roda de premsa

Ahir en roda de premsa, els independentistes banyolins que realitzar diverses accions demanant l'abstenció, Hagi i Pau, les van reivindicar com "una acte legítim de protesta política en l'actual context de regressió dels drets socials, laborals i nacionals, assenyalant que les institucions polítiques del capitalisme espanyol no són més que una formalitat amb la qual es pretén justificar el que en essència constitueix la dominació d'uns grups oligàrquics sobre la majoria social i la negació del dret a l'autodeterminació del nostre poble".  En aquesta línia van recordar "el servilisme dels grans partits del sistema respecte la banca i el poder econòmic i el seu total descrèdit per la seva naturalesa corrupte".

Així mateix, han lamentat que se'ls acusi per la via penal, mentre els autèntics delinqüents i els vertaders responsables de la situació actual no han estat assenyalats ni jutjats.

Els dos joves, membres del Casal Popular del Pla de l'Estany, estaven acompanyats i recolzats per un grup de veïns i veïnes de la comarca, constituïts recentment en plataforma Absolució Hagi i Pau. Un membre de la plataforma ha presentat els actes de la campanya de suport, que inclourà una taula informativa, un jornada antirepressiva (amb xerrada-col·loqui, dinar popular i concert) i una concentració el mateix dia del judici.

Els dos banyolins seran jutjats el proper 18 d'abril

El fiscal els acusa de temptativa de delicte electoral i d'una falta continuada de deslluïments d'immobles per haver fet pintades i posat silicona a les portes de set col·legis electorals dels municipis de Porqueres i Banyoles, al Pla de l'Estany. "No votis", "No votis, lluita" o "Ningú et representa", deien les pintades.

El fiscal considera que els dos independentistes van dificultar el vot a les eleccions. Pel delicte de temptativa de delicte electoral demana cinc mesos i mig de presó i per la falta una pena de localització permanent durant sis dies.

En matèria de responsabilitat civil, l'acusació reclama que els dos imputats indemnitzin els ajuntaments de Porqueres i Banyoles amb 1.460 euros, per la tasca d'esborrar les pintades i arreglar els panys.

La policia local de Banyoles va detenir els joves a primera hora del matí, abans que obrissin els col·legis electorals en les passades eleccions a les Corts espanyoles del 20 de novembre de 2011. La detenció va suscitar diverses reaccions. L'Ajuntament de Banyoles va condemnar els fets, mentre que la CUP -que demanava l'abstenció- i el Casal Popular es van solidaritzar amb els detinguts i en van demanar l'alliberament sense càrrecs.

A més, centenars de persones es van concentrar davant la comissaria dels Mossos i davant l'Ajuntament de Banyoles per donar suport als detinguts.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid