Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Demanen presó pels independentistes banyolins que van fer pintades demanant l'abstenció

El fiscal acusa els dos joves de temptativa de delicte electoral i d'una falta continuada de deslluïments d'immobles

20/03/2013 Drets i Llibertats

El fiscal demana presó pels dos independentistes de Banyoles detinguts el 20 de novembre del 2011, dia d'eleccions espanyoles, per realitzar diverses accions demanant l'abstenció. Els dos nois eren militants del Casal Popular del Pla de l'Estany.

El fiscal els acusa de temptativa de delicte electoral i d'una falta continuada de deslluïments d'immobles per haver fet pintades i posat silicona a les portes de set col·legis electorals dels municipis de Porqueres i Banyoles, al Pla de l'Estany. "No votis", "No votis, lluita" o "Ningú et representa", deien les pintades.

L'acusador considera que els nois van dificultar el vot a les eleccions. Pel delicte de temptativa de delicte electoral demana cinc mesos i mig de presó i per la falta una pena de localització permanent durant sis dies.

En matèria de responsabilitat civil, l'acusació reclama que els dos imputats indemnitzin els ajuntaments de Porqueres i Banyoles amb 1.460 euros, per la tasca d'esborrar les pintades i arreglar els panys.

La policia local de Banyoles va detenir els joves a primera hora del matí, abans que obrissin els col·legis electorals. La detenció va suscitar diverses reaccions. L'Ajuntament de Banyoles va condemnar els fets, mentre que la CUP -que demanava l'abstenció- i el Casal Popular es van solidaritzar amb els detinguts i en van demanar l'alliberament sense càrrecs.

A més, centenars de persones es van concentrar davant la comissaria dels Mossos i davant l'Ajuntament de Banyoles per donar suport als detinguts.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid