Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Retallades
Interins de la UPC mantenen l'ocupació del rectorat fins dimarts

Les seccions sindicals de la UGT, CCOO I el CAU de la Universitat de Barcelona han manifestat la seva solidaritat amb els treballadors tancats.

12/04/2013 Educació

Un centenar d'interins del personal d'administració i serveis (PAS), professors i estudiants mantindran la seva tancada en el rectorat del centre fins a aquest dimarts. Protesten per l'acomiadament de 350 persones que es farà efectiu el 30 d'abril. Amb aquesta ocupació, que va començar dimecres a la tarda, reclamen que es paralitzi aquesta mesura, que, segons asseguren, posa en perill el futur, el servei i la imatge de la UPC.

Des que van iniciar l'acció han sumat suports i cada vegada són més gent; de fet, alguns estudiants han demanat poder anar a estudiar durant aquest cap de setmana en el rectorat i la UPC ha facilitat una aula amb cadires i taules per a aquests alumnes, a més de proorcionar taules per fer activitats davant de l'edifici.

La UPC ha aprovat retallar un 10% el pressupost per al 2013, 30 milions d'euro,, el que comportarà acomiadar uns 340 treballadors aproximadament, dels quals 90 són interins i 250 professors associats, segons els sindicats.

El col·lectiu afectat proposa que la UPC renegociï el deute que la Generalitat té amb el centre; que es valorin els estudis externs que indiquen que es poden estalviar despeses sense fer acomiadaments; disminuir el nombre de càrrecs de confiança, i revisar el salari de l'equip rectoral, de gerència i d'altres càrrecs.

Seccions sindicals de la UB se solidaritzen amb la lluita dels interins

Les seccions sindicals de la UGT, CCOO i el Col·lectiu Assemblearis d'Un¡versitats (CAU) de la Universitat de Barcelona (UB)  han manifestat aquest migdia la seva solidaritat amb els treballadors tancats. El comunicat del CAU, remarca que des de fa un parell d’anys el govern de la UPC està sent pioner en l’aplicació de les retallades que des dels governs català i espanyol estan imposant a tot el sistema universitari públic català. Polítiques de retallades que en la majoria dels casos compten amb el recolzament dels equips rectorals de les diferents universitats, com és el cas del Rector de la UPC, Antoni Giró, molt proper al govern actual de la Generalitat.

També assenyala que "a ningú se li escapa que la UPC no és una illa en l’oceà, i que la resta d’universitats van o poden anar al darrere. Les informacions que ens arriben ho apunten i el discurs del nostre Rector ho confirma. Les males notícies es van concretant, cada vegada són més i sempre perjudiquen als mateixos".

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  5. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  6. Alhora i la CUP
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid