Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Retallades
Ocupen el rectorat de la UPC en protesta pels 350 acomiadaments previstos a la Universitat

Demanen al Claustre i al Consell de Govern, òrgans de govern de la Universitat, que vetllin pel manteniment i la defensa de la Universitat

10/04/2013 Educació
Campanya en contra de retallades a la UPC Campanya en contra de retallades a la UPC

Gairebé una cinquantena d'estudiants i interins de la Universiat Politècnica de Catalunya que es veuen afectades pels acomiadaments previstos a finals del mes d’abril de 2013, han decidit ocupar aquest migdia el Rectorat amb la intenció de passar-hi la nit per protestar contra els 350 acomiadaments previstos a la universitat, 90 d'interins d'administració i uns 250 de professors associats.

L'objectiu de la tancada és el d’aconseguir el suport de tota la comunitat universitària per demanar als Òrgans de Govern de la Universitat la paralització de les mesures aprovades incloses en els pressupostos 2013 que posen en perill el futur, el servei i la imatge de la que consideren també la seva Universitat.

"Són moltes les veus que reclamen un canvi en el model de gestió de la Universitat que ens ha portat a la situació actual de 110 milions d'euros de dèficit acumulat", han assenyalat en un comunicat aquesta tarde els interins

En la nota es recorda que l'any 2011 van ser acomiadats un centenar de treballadors amb la finalitat d'equilibrar els pressupostos 2012, mesura que no va servir per impedir que es tanqués l'any amb un dèficit annual d'11 milions d'euros. Amb aquesta nova tongada d'acomiadaments, es preveu un estalvi equivalent a un 0,7% del dèficit acumulat.

Apel·lant als Estatus de la UPC, els interins demanen al Claustre i al Consell de Govern, òrgans de govern de la Universitat, que vetllin pel manteniment i la defensa de la Universitat, així com per la seva autonomia, aturant els acomiadaments no aprovant la modificació de la Relació de Llocs de Treball, ja que estan del tot segurs que no servirà per contenir el deute. I demanem que prenguin en consideració d'altres mesures que no passin per fer fora treballadors en un moment de crisi global.

Tot just fa un mes, la UPC va aprovar un pressupost de 278,4 milions pel 2013, un 10,4% inferior al del 2012 i que retalla un 6,5% el pressupost per a personal, fet que suposa un estalvi d'11 milions d'euros. A més, retallaran un 48% la inversió en obres i equipaments i prop d'un 10% del funcionament ordinari de la universitat.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid