Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Independentisme
La CUP es reorganitza per superar els reptes de la lluita institucional

"Calia posar els mecanismes perquè la feina al Parlament no es distanciï de les dinàmiques internes de l'organització", segons el portaveu Albert Botran

18/03/2013 Política

La CUP va celebrar aquest diumenge una Assemblea Nacional extraordinària on va acordar crear un nou òrgan per connectar els militants amb la seva representació al Parlament. La reunió, celebrada a Olot (Garrotxa) i a la que hi van assistir gairebé 700 militants, també va servir per escollir un nou Secretariat Nacional, format per 13 membres.

Segons va explicar el portaveu, Albert Botran, era necessària una reorganització interna per "encaixar" el fet d'estar representats al Parlament amb tres diputats i el creixement orgànic experimentat. "Calia posar els mecanismes perquè la feina al Parlament no es distanciï de les dinàmiques internes de l'organització", va dir, tot subratllant que la "participació interna" és "un dels tresors més preuats" de la formació.

L'assemblea es fer al pavelló municipal de la capital de la Garrotxa i es va centrar en temes organitzatius. Del que es tracta, segons va explicar el portaveu, és de millorar els mecanismes que permetin que les decisions preses des de la base dels militants organitzats en assemblees locals arribin als representants que tenen al Parlament.

Per Botran, el fet d'haver assolit aquesta representació a la cambra és tot un "repte" per a la CUP, que ha apostat per "formes de participació democràtiques radicals i innovadores", i que requereix un cert temps de reflexió i revisió per comprovar que la participació interna s'està complint de forma satisfactòria.

El nou secretariat

El secretariat, que passa de 11 a 13 membres i que estarà format per sis dones i set homes son: Àlex Maymó (Baix Llobregat), Artur Rubinat (Osona), Edgar Mata (Gironès), Èlia Badia (Bages), Isabel Vallet (Barcelonès), Joan Teran (Barcelonès), Josep Garganté (Barcelonés), Juliana Bacardit (Maresme), Laia Alsina (Vallès Oriental), Laia Altarriba (Alt Penedès), Lluís Sales (Vallès Occidental), Marc Sallas (Barcelonès) i Neus Montaner (Baix Llobregat).

El Secretariat Nacional és l’òrgan col·legiat de coordinació i de gestió política de la CUP i es troba subordinat al Consell Polític. Coordina, desenvolupa i executa els acords i la línia política decidida en l’Assemblea Nacional i del Consell Polític a fi que els acords i decisions de l’organització es duguin a terme amb eficàcia.

Finalment, la CUP té el mandat de convocar una nova Assemblea Nacional de cara a la tardor d'enguany per definir la línia política i estratègica de l'organització.

 

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid