Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Gènere
La CUP fa un pas important per la igualtat entre homes i dones a Sant Celoni

Aconsegueix una millora substancial de les condicions laborals de les treballadores de la neteja

16/03/2013 Gènere

Fa pocs dies en el marc de la diada Internacional de la Dona Treballadora, la CUP remarcava la necessitat de dignificar aquelles feines que històricament han estat fetes per dones i que per aquest motiu gaudeixen d’un estatus molt inferior.

A l’Ajuntament de Sant Celoni, segons la CUP hi havia dos exemples molt clars: mentre que per un costat hi ha brigades municipals d’obres i jardineria, llocs de feina amb sous dignes, per una altra banda hi ha externalitzats els serveis de neteja d’edificis municipals i d’atenció domiciliària. L’externalització, puntualitza la CUP, vol dir diverses coses, "entre elles la precarietat laboral contraposada al benefici industrial".

Per aquest motiu, la formació aposta per la municipalització del servei de la neteja d’edificis municipals; i això representaria l dignificació d'una vintena de llocs de treball, un 30% d’increment salarial però sobretot equiparar la feina d’homes i dones. I això es podria assolir, segons la CUP "sense gastar ni un euro de més, ja que el 30% d’augment salarial aniria a compte del benefici industrial i de l’IVA que no caldria pagar".

Malgrat la pressió feta per la CUP, de moment no hem aconseguit la municipalització, però sí una millora substancial. En la darrera Junta de Govern (14/03/13) vam poder introduir en el plec de clàusules del concurs per a la gestió del servei de neteja d’edificis municipals un augment salarial de 1.400 euros/any per treballadora en jornada completa, a més a més de la introducció de clàusules socials que prioritzin el concurs de les cooperatives.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid