Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Habitatge
La CUP dóna suport a l’acampada davant del Banesto de Vic

Els membres de la PAH mantenen un optimisme moderat la sentència del tribunal de Justícia de la UE

15/03/2013 Drets i Llibertats

la CUP dóna ple suport a l’acampada que s’està duent a terme a l’oficina de Banesto del carrer Verdaguer de Vic i a totes les accions de desobediència civil per reclamar el dret a l’habitatge, ja que no es pot permetre que, mentre els bancs causants de la crisi continuen tenint beneficis, les persones afectades es quedin sense casa i a més, amb uns deutes impagables que els exclouen de la societat.

També han fet una crida tots els vigatans i osonencs que es solidaritzin amb els afectats per les estafes hipotecàries i que participin de les concentracions que es fan cada dia a les 8 del vespre a l’acampada Banesto.

Una setmana d'acampada

Les Plataformes d’Afectats per la Hipoteca d’Osona i del Garraf van dur a terme fa una setaman una acció de protesta contra la subhasta extrajudicial d’un pis a Manlleu, que va continuar amb una ocupació de l’oficina bancària de Banesto al carrer Verdaguer de Vic, en la qual hi van participar dos membres de la CUP de Vic i Manlleu a l’interior de l’oficina, a més d’altres a l’exterior, on van passar la nit.

Un cop acabada l’ocupació els membres de la PAH van decidir acampar davant de l’oficina fins que l’entitat financera accedeixi a negociar la condonació del deute restant de la hipoteca executada. El banc es va quedar el pis per un 60% del valor taxat en el moment de signar la hipoteca, però tot i això, continua reclamant als compradors un deute impagable. Situacions com aquesta demostren que és imprescindible un canvi legislatiu que obligui les entitats bancàries a aplicar la dació en pagament en totes les hipoteques de pisos que siguin l‘habitatge habitual del comprador..

Mentre es feia l’acampada, ahir  el Tribunal d’Estrasburg ha dictat una sentència que pot fer canviar el rumb d’alguns casos com el de Vic. La justícia europea considera il·legals els desnonaments a l'Estat espanyol i no accepta, per exemple, que un jutge no pugui suspendre una execució hipotecària. Tot i així, els membres de la PAH mantenen un optimisme moderat la sentència del tribunal de Justícia de la UE.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid