Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Horts
La CUP reclama més espais d’hort municipal a Santa Maria de Palutordera
15/03/2013 Política

La CUP ha registrat una moció al plenari de l'Ajuntament de Santa Maria de Palutordera per a l’ampliació de l’oferta de parcel·les d’hort de titularitat o gestió municipal. La formació té el convenciment que l’ús de terres ermes per al conreu produeix beneficis socials directes, per la seva funció, de lleure, educativa, cultural, d’autosuficiència alimentària i terapèutica.

En la moció proposada considera que el nombre de demandes ha superat el nombre de parcel·les existents en els horts de Can Rahull i que l’Ajuntament disposa de solars de propietat municipal amb accés a aigua de rec, que podria posar a disposició de les persones demandants, com per exemple els camps existents a tocar de l’ermita del Remei. També proposa la possibilitat d’estudiar la cessió de solars buits i abandonats per al desenvolupament d’aquest projecte, element que pot contribuir a acabar amb problemes d’higiene i salubritat, donant un ús social a uns espais privats que generen molèsties a la ciutadania.

La proposata inclou la creació d'una Comissió d'Horts Municipals, vinculada al Consell Municipal de Medi Ambient, formada per representants dels diferents grups representats a l'Ajuntament, tècnics o tècniques de les àrees afectades per aquest projecte, associacions i persones interessades en participar en la xarxa. A més, demana que Comissió s’encarregui de l’estudi de la creació d'una xarxa d'horts municipals i que estableixi els requisits per a poder accedir a l’explotació d’una parcel·la d’hort municipal, així com els criteris que establiran l’ordre de prioritat entre els demandants en cas que aquests superin el nombre de parcel·les ofertades.

 

hem proposat al Ple de Santa Maria de la creació d'una Comissió d'Horts Municipals, vinculada al Consell Municipal de Medi Ambient, formada per representants dels diferents grups representats a l'Ajuntament, tècnics o tècniques de les àrees afectades per aquest projecte, associacions i persones interessades en participar en la xarxa. Proposem, també, que la Comissió s’encarregui de l’estudi de la creació d'una xarxa d'horts municipals i que estableixi els requisits per a poder accedir a l’explotació d’una parcel·la d’hort municipal, així com els criteris que establiran l’ordre de prioritat entre els demandants en cas que aquests superin el nombre de parcel·les ofertades.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid