Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluita institucional
Vilanova i la Geltrú demana el tancament del CIE i aprova deixar d’utilitzar l’herbicida Glifosat

Els CIE han estat l’escenari de diverses denúncies de maltractaments

29/01/2013 Política

En el darrer Plenari de l'Ajuntament, la CUP va presentar una moció on es demanava a l’Estat Espanyol i a la Generalitat el tancament immediat dels Centres d’Internament per Estrangers (CIE).

En aquests centres es priva de llibertat a aquells immigrants sense papers que es troben en situació irregular al nostre país i que suposadament han d’entrar en un procés d’expulsió. Es tracta de centres opacs, en què s'ha negat l’entrada a ONG i fins i tot al Síndic de Greuges, i en què es priva de llibertat als immigrants per una simple falta administrativa, com és, la manca d’un permís de residència. A més, aquests centres han estat l’escenari de diverses denúncies de maltractaments, i fins i tot d’algunes morts, com ara la d’un jove guineà fa tot just un any al CIE de la Zona Franca encara sense esclarir.

El grup de la CUP va aprofitar aquesta moció per denunciar els darrers desallotjaments d’immigrants a la ciutat de Barcelona. Finalment la moció  es va aprovar amb els vots favorables de tots els grups excepte el PP, que hi va votar en contra.

Herbicida Glifosat

En la primera moció, presentada per l’Agrupació per la Protecció del Medi ambient (APMA), es demanava bàsicament que es deixés d’utilitzar l’herbicida Glifosat pels serveis de jardineria de la ciutat.

Aquest potent herbicida sintètic està fabricat per la controvertida multinacional Monsanto, coneguda sobretot per les seves patents relacionades amb productes transgènic. El glifosat, tot i que està permès a la UE, s’han demostrat perjudicial per la salut humana pels seus afectes cancerígens i per produir defectes sobre els naixements.

Tot i que el govern municipal va votar en contra del punt que demanava aturar la seva utilització de forma immediata a la ciutat i demanava una moratòria d’un o dos anys, aquest punt també va ser aprovat amb els vots favorables del PSC, ICV i la CUP.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid