Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Homenatge
L'AJM celebra el tradicional homenatge a Aurora Picornell i les roges del Molinar

Cinc roses per a cinc roges

13/01/2013 Política
Pau Mas, músic i militant de l'Esquerra Independentista de Mallorca (EIM), ha interpretat 'la Muixeranga Pau Mas, músic i militant de l'Esquerra Independentista de Mallorca (EIM), ha interpretat 'la Muixeranga

Per quart any consecutiu, L'Assemblea de Joves del Molinar (AJM) ha recordat les víctimes del franquisme de la barriada. L'homenatge s'ha celebrat el migdia d'aquest diumenge 13 de gener al Born. Prop d'una vintena de persones hi han assistit per recordar Aurora Picornell i les roges del Molinar.

L'acte ha consistit en una lectura de manifest, llegit enguany per Joana Catany. Catany és una de les trenta persones encausades per ocupar la conselleria d'Educació el maig de 2012, en una acció impulsada per l'Assemblea UIB, on es demanava una educació pública i de qualitat. D'aquesta manera, l'AJM també ha volgut recordar i donar el seu suport a la seixantena de persones –majoritàriament joves- encausades per defensar els drets socials i nacionals de Mallorca.

Després, Pau Mas, músic i militant de l'Esquerra Independentista de Mallorca (EIM), ha interpretat 'la Muixeranga'. Mentre sonava l'himne, s'han llençat cinc roses a la mar, en record d'Aurora Picornell i les roges del Molinar (Catalina Flaquer, Antonia i Maria Pasqual) i Belarmina González. Totes elles comunistes assassinades la nit de reis del gener de 1937.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid