Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El Molinar de Palma homenatja Aurora Picornell

Aquest dissabte  a 18h a la Caseta del Parc de Son Tarrés (devora l'escola), el Molinar a Palma

L'Assemblea dels Joves del Molinar (AJM) homenatjarà la dirigent comunista Aurora Picornell en el 74è aniversari del seu assassinat, i les "roges del Molinar": Catalina Flaquer, i Antònia i Maria Pascual Flaquer. Totes quatre foren afusellades al cementeri de Porreres la matinada del 5 de gener de 1937.

06/01/2011 07:31 Drets i Llibertats

L'acte inclourà: Xerrada: "Aurora Picornell i la repressió franquista a Palma" a càrrec de Toni Trobat (historiador), Recital poètic amb versos de combat amb Joan Alfons Marí, Lectura del manifest per part de l'AJM, Cloenda amb els Xeremiers Pau i Càndid.

Aurora Picornell. Vint-i-set anys. Casada. Treballava de sastressa i pertanyia al Partit Comunista. Aurora ha esdevingut un personatge gairebé mític dins l'esquerra mallorquina, degut al seu voluntarisme romàntic posat al servei de la classe obrera i a la seva vinculació amb un altre personatge, certament brillant i enigmàtic, anomenat  Heribert Quiñones. Pertany, Aurora, a una família greument ferida per la repressió. El seu pare i dos germans foren assassinats per les carreteres de Mallorca. El seu marit,  Quiñones, morí a la postguerra.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid