Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Insubmissió
#NoPaguem s'estén arreu de Barcelona en una nova jornada de la campanya

Diversos col·lectius, organitzacions i assemblees veïnals s’han sumat a la campanya i són les que demà organitzen accions de desobediència

30/01/2013 Política
Carte difusió de la campanya #nopaguem Carte difusió de la campanya #nopaguem

Demà, després de diverses jornades de desobediència realitzades de forma centralitzada, plataforma #NoPaguem desenvoluparà la primera jornada descentralitzada de #NoPaguem. La convocatòria prové de l’assemblea oberta que va realitzar la plataforma el 19 de gener passat.

Això vol dir que, diversos col·lectius, organitzacions i assemblees veïnals s’han sumat a la campanya i són les que demà organitzen accions de desobediència que es realitzaran a diversos punts durant tot el dia. 

A les 07.30h Santa Coloma de Gramenet: Parada de metro L1 Santa Coloma de Gramenet. En aquest punt es faran declaracions explicant perquè els col·lectius locals s’han sumat a la campanya i les reivindicacions)

· 07.30h Sant Andreu: Parada de metro L1 Sant Andreu (Plaça Orfila)

· 08.00h Eixample: Cantonada Sicília amb Rosselló

· 14.30h Sant Pau: Parada de metro L4 Guinardó

· 18.00h Nou Barris: Parada de metro L1 Fabra i Puig

· 19.00h Sants: Parada de metro L1 i L5 Plaça de Sants

· 19.00h Sant Andreu i Nou Barris: Parada metro L1 Fabra i Puig

· 19.00h Poblenou: Parada de metro L4 Poblenou

20.30h Fort Pienc: Parada de metro L1 Glòries. En aquest punt la plataforma #NoPaguem farà declaracions on realitzarà una valoració de la jornada i aportarà un balanç sobre les diverses accions que s’hagin realitzat durant el dia.

Objectius de la campanya

La campanya aposta per la gratuïtat per a persones en situació d’atur o pobresa; la tarificació social per a persones jubilades, estudiants i infants; la no a l’augment dels preus del transport sota cap circumstància; la recuperació de la gestió pública de totes les companyies de transport; per cap acomiadament ni disminució salarial i laboral als treballadors de Metro i Bus i per la readmissió d’Andreu De Cabo, treballador de TMB acomiadat per denunciar la malversació dels directius de TMB.

Cal recordar que la T-10, el bo de deu viatges i que és el més utilitzat, ha passat a costar 9,80 euros per a una zona, un 3,7% més. L'abonament T-50/30 és el que ha experimentat un augment relatiu més significatiu, ja que ha passat a costar 39,20 euros el d'una zona, un 4% més.

A més, la campanya denuncia com les mesures d’ajust econòmic serveixen com a excusa per, entre altres, augmentar taxes, tarifes i serveis que són majoritàriament utilitzats per les classes populars i necessaris per estudiar, treballar, cercar feina o desplaçar-se per d’altres motius quotidians. Mentre, "l’austeritat és imposada per uns governs que segueixen mantenint privilegis i fan pagar els plats trencats a les de sempre, a les treballadores, ja sigui amb encariment de transport o de l’aigua".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid