Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
AS, la CAJEI i l'MDT amb els independentistes gallecs agredits en defensa de la seva llengua

Vegeu aquest vídeo 
Durant aquesta setmana Alerta Solidària, la Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI) i el Moviment de Defensa de la Terra (MDT) han fet públic la seva solidaritat amb els independentistes gallecs agredits i detinguts en defensa de la seva llengua en  la manifestació de signe espanyolista que va recórrer el passat diumenge el centre de Compostela reclamant hipòcritament el bilingüísme, en realitat, atacant les reduides mesures de promoció de la llengua gallega. 

14/02/2009 18:29 Internacional

Alerta Solidària expressa el suport cap a les 10 persones detingudes, totes elles compromeses en la defensa de la llengua gallega, i recorda que els instigadors d’aquesta marxa són també presents a casa nostra: Ciutadans.

CAJEI:Galícia defensa la seva llengua: solidaritat, lluita i resistència!

Des de la CAJEI no podem estar callats davant la situació que s’està vivint durant els darrers dies a Galícia. En primer lloc, volem felicitar el poble gallec i, molt en especial, al jovent i al conjunt de l'esquerra independentista gallega, per l'èxit de les protestes organitzades arran de la manifestació espanyolista celebrada dissabte passat sota el lema  “Galicia Bilingüe” i encapçalada pel PP, la Falange, UPyD i altres sectors de l’extrema dreta espanyola.

Com no podia es podia esperar d’una altra manera, els agents de la Policia Nacional espanyola arribats de tot l’Estat van actuar durant la jornada com autèntic braç armat de la manifestació espanyolista, dissuadint a cops de borra, pilotades, maltractaments i detencions indiscriminades els centenars d’independentistes gallecs que es manifestaven pels carrers de Santiago de Compostel·la i qualsevol persona que gosés expressar públicament el seu rebuig a les imposicions lingüístiques de l'Estat promogudes per l'lultradreta al carrer. Posteriorment, alguns dels 10 activistes detinguts van ser maltractats i agredits durant l’estància en dependències policials. I per si això era poc, ara el Partit Popular pretén el tancament de dos centres socials, una associació veïnal i una sala d’espectacles.

La bogeria repressiva de l’Estat espanyol està atacant els més elementals drets democràtics del jovent i de tot l'independentisme gallec, com  ho està fent de forma continuada als Països Catalans, on qualsevol expressió social que trenqui els seus esquemes és també durament reprimida.

La situació dels darrers dies a Galícia només ens ha de fer recordar que ni el seu poble ni la nostra lluita estan sols al món i que, com sempre, els llaços de solidaritat estan oberts entre nosaltres per la cooperació i el recolzament mutu.

Solidaritat, Lluita i Resistència...

per la Independència i el Socialisme

MDT: Des del Moviment de Defensa de la Terra mostrem la nostra solidaritatamb els independentistes gallecs agredits i detinguts mentre es manifestaven en defensa de la llengua gallega.

Davant la detenció violenta, les greus agressions per part de la policia i lacacera contra els defensors de la llengua gallega, volem fer algunesconsideracions sobre aquest greu atac contra els drets i llibertats, un atac que ja coneixem als Països Catalans:

-L’estratègia que empren els grups unionistes-orangistes (a Galícia, al PaísBasc i a casa nostra) es reprodueix dia rere dia amb la intenció defragmentar i confrontar les societats gallega, basca o catalana. L’objectiu principal d’aquests grups espanyolistes és dividir i alhora desnacionalitzar la comunitat nacional de cadascuna de les nacions oprimides per l’Estatespanyol.

-Aquesta estratègia es basa en la provocació i el victimisme constant perpart d’una constel—lació de grups espanyolistes i ultres (a l’estil del Foro deErmua, Unidad y Progreso, UCE o Ciutadans), que usen una metodologia de provocació constant com a forma d’actuar i de tenir presènciamediàtica. Aquesta actuació no la podrien realitzar sense el suport enforma d’”esquadres de protecció” dels cossos policíacs (en el cas català podem posar com exemple la cobertura que els Mossos d’Esquadra vanoferir a un grup de 15 membres de Ciutadans durant la manifestaciócontra la LEC el mes de novembre passat).


-Com en altres ocasions similars, amb l’argumentació que la resposta a la concentració ultradretana era una “contramanifestació”, els agentsantiavalots van carregar salvatgement contra les persones que esmanifestaven en defensa de la llengua gallega i en van detenir 10.
Aquestes agressions que van provocar a Carlos Morais, membre de NÓS- Unidade Popular, un traumatisme cràni-encefàlic greu que en va requerirl’hospitalització.

-D’altra banda, podem constatar quin és la funció real dels governs estatal i autonòmic (a mans del PSOE) davant les provocacions orangistes. Unaaltra vegada, aquest, partit totalment desposseït dels principis democràticsha optat per la “mà dura” i la cacera d’independentistes, alhora que ofereix tot el seu suport a les expressions més reaccionàries.

-Sigui com sigui, la defensa de la llengua nacional de les nacions oprimides (el català, l’amazic, el basc o el gallec...) sempre comptarà amb la plenasolidaritat de la nostra organització. 

 

Recordem que uns deu independentistes gallecs van estar detingudes diumengem passat  a Compostel·la, a Galícia, arran dels incidents que hi va haver quan grups independentistes protestaven contra una manifestació convocada per "Galícia Bilingüe", un col·lectiu que denuncia la suposada imposició de l'idioma gallec. A la manifestació s'hi han sumat dirigents del PP, de Ciutadans i d'Unió, Progrés i Democràcia.

Els detinguts van quedar ahir en llibertat amb càrrecs després de declarar davant la jutgessa titular del Jutjat de guàrdia de Compostel·la i hauran de comparèixer als jutjats el dia quinze de cada mes, excepte en el cvas d'un que està acusat d'un delicte de desordre públic, lesions i atemptat contra l'autoritat-, que ho haurà de fer cada quinze dies. Aquesta persona ha acusat la policia d'haver actuat amb excessiva.

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid