Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament nacional
"Financial Times" situa Arenys de Munt com a referent independentista

Financial Times s'ha fet ressò de l'auge independentista en dues ocasions en pocs dies, i en aquesta ocasió col·locant Arenys de Munt com a epicentre del moviment de les consultes per la independència

29/10/2012 Política

El rotatiu anglès Financial Times ha publicat un reportatge  sobre l'independentisme català i que pren Arenys de Munt com a model per explicar l’evolució del moviment independentista a partir de la primera consulta sobre la independència.

Els periodistes d'aquest diari anglès expliquen com la consulta d'Arenys de Munt va es va escampar a 500 ciutats catalanes en els següents dos anys, en què hi van participat més de 60.000 voluntaris de tot el Principat de Catalunya. També descriu com va néixer l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), entitat que va organitzar la manifestació multitudinària del passat 11 de Setembre.

A l'article s'explica les entrevistes que els periodistes van fer a veïns d'Arenys de Munt, i concretament al seu alcalde i militant de la CUP Josep Manel Ximenis.

L'article, amb el títol "The town that started Catalan deluge" (El poble que va iniciar el diluvi català), apareix després que dimecres passat el responsable de política internacional d'aquest mitjà, David Gardner, defensava la legitimitat d'un referèndum independentista vinculant des de les pàgines del diari.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid