Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sitges es nega a sotmetre el reglament municipal a un procés de participació

El govern municipal de Sitges (Garraf) va portar al ple municipal del passat mes d'octubre la proposta d'un nou Reglament Orgànic Municipal (ROM). La CUP havia proposat que el document fos sotmès a un procés de participació obert, però l'Ajuntament s'hi va negar en no veure-ho necessari.

20/11/2011

Aquest és un dels punts que es van debatre el cap de setmana passat al Centre cultural "L'escorxador" de Sitges, on la CUP va celebrar la seva primera Assemblea Oberta. A la trobada va donar a conèixer la reforma de les ordenances fiscals i el ROM, les retallades plantejades per l'actual equip de govern o la proposta d'iniciar un procés de municipalització dels serveis públics, proposada per la mateixa CUP.

L'Assemblea, que es va dur a terme durant la tarda del dissabte i del diumenge, tenia per objectiu, segons la formació, "acostar la política municipal institucional als ciutadans de Sitges i dur-la a debat mitjançant un procés participatiu directe, real i útil".
 
La CUP va explica que es va oposar a no sotmetre el ROM a un procés de participació obert ja que "el compromís de la candidatura és treballar en la construcció d'una Democràcia directa i la potenciació d'un associacionisme que ens porti a una societat més viva, participativa, activa i creativa amb un fort sentiment col·lectiu i sitgetà".
 

Després de que l'equip de govern concedís 60 dies per presentar les esmenes i al·legacions que es considerin pertinents, la Candidatura d'Unitat Popular del municipi va aprofitar per obrir un procés de treball en el que la ciutadania ha pogut aportar i debatre com hauria de ser aquest nou Reglament i altres qüestions municipals per tal de millorar la ciutat.

Més d'una trentena de veïns participen activament a l'acte

Durant les dues sessions que es van dur a terme, hi van assistir una trentena de persones, tant militants de la formació, com simpatitzants i veïns que van participar activament en el debat aportant diversos punts de vista, preguntes, suggeriments i noves col·laboracions que van permetre estipular noves línies de treball per continuar treballant.

La CUP ha valorat molt positivament la celebració i els resultats de la primera Assemblea Oberta i ha volgut agrair a totes i tots els participants que hi van ser-hi, assegurant que es tindran en compte totes les aportacions efectuades.

Per saber-ne més:

L'Ajuntament de Sitges s'oposa a l'elaboració d'uns pressupostos participatius

El govern municipal de Sitges encapçalat per CiU i el PP penja la bandera espanyola a l'Ajuntament

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid