Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluita institucional
La CUP denuncia que l'Ajuntament de Molins de Rei promocioni Mercadona

"Estem assistint aquests darrers dies a una situació que no deixa de ser paradoxal, i és la cobertura mediàtica que es fa des de l’Ajuntament de l’obertura del nou Mercadona a la Vila"

15/05/2012 Política

La CUP ha demanat al govern municipal de Molins de Rei que garanteixi la igualtat d’oportunitats a totes les empreses i comerços de la vila a l’hora de ser promocionades a través dels mitjans públics.

I és que, segons la formació "estem assistint aquests darrers dies a una situació que no deixa de ser paradoxal, i és la cobertura mediàtica que es fa des de l’Ajuntament de l’obertura del nou Mercadona a la Vila".

Per una banda, segons la CUP,  sembla comprensible que, en una etapa on les notícies que tenen a veure amb la creació d’activitat econòmica van buscades, tothom vulgui fer-se la foto i penjar-se la part de la medalla que li correspongui. "Fins aquí res a dir. Ara, en el cas que ens ocupa, s’han passat de frenada" afirma la formació independentista.

D'altra banda, segons la formació es genera una barreja perillosa que es fa entre allò que és privat i allò que és públic, i té a veure amb els esforços que s’han fet per part de la institució respecte els llocs de treball que Mercadona crearia pels veïns.

Així, sense voler entrar a fons en el ball de números (150, 50, 14?) sembla evident que les expectatives en aquest sentit no s’han complert. I no complir aquestes expectatives té una vessant perillosa: fer creure a la gent que l’Ajuntament pot influir decisivament en la quantitat de llocs de treball que crearà una mitjana o gran empresa d’àmbit estatal" remarca

Per això, assenyala que "és perillosa perquè al nostre entendre aquesta influència és ben minsa (i no per culpa de l’equip de govern, sinó fruit de la cessió de poder que s’ha fet des de la classe política al poder econòmic). Crea frustració fer creure el contrari i va contra l'Ajuntament) perquè genera sobre aquesta una pressió sobre uns poders i una influència que no té."


Tot i així, considera que és una bona notícia que es creïn llocs de treball, però també demana al govern municipal que faci un seguiment de la situació laboral que es desenvolupa en aquesta empresa i també en les altres.

En molts altres centres de Mercadona, segons la CUP, s’han produït conflictes laborals i sentències judicials, que ha determinat que a Mercadona es vulneren de forma sistemàtica els drets dels treballadors i les treballadores.

En aquesta línia, la formació també recomona que es faci un cop d'ull al que pensa Juan Roig, el president del grup Mercadona, en relació la cultura de l’esforç, de la qual, segons ell, els basars xinesos en són un exemple.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid