Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
MOLINS DE REI
L'Ajuntament de Molins congela el salari dels treballadors

El salari dels treballadors queda congelat mentre es creen 2 nous alts càrrecs i s’amplia la Guàrdia Urbana

07/01/2012 Política
Els grups municipals de CiU, PSC i PP han aprovat el Pressupost de l'Ajuntament de Molins de Rei (Baix Llobregat) pel 2012, que inclou la plantilla i la relació de llocs de treball per l'any vinent. Mentre que el salari dels treballadors/es municipals s'ha vist congelat, l’Ajuntament ha creat dos nous alts càrrecs, que segons el grup municipal de la CUP, podrien ser perfectament prescindibles, i les tasques englobades en altres càrrecs actualment ja existents. Per una banda, el nou Responsable de Projectes adscrit a l’àrea d’Economia i Serveis Generals, disposarà d’un salari de 51.956,28€ anuals i que ocuparà un treballador municipal que tenia la plaça guardada. Per altra banda, el Tècnic de Protocol adscrit a Alcaldia, una àrea que ja compte amb una directora de Serveis (52.681,16 €), un cap de Gabinet(41.139,68 €), i dues administratives i un auxiliar tècnic, percebrà un salari de 43.373,10 € anuals, que segons la formació “només servirà per fer propaganda i autopromoció de la figura de l’alcalde”. Es calcula que el pressupost augmentarà 30.800€ en concepte de protocol.

L’Ajuntament també ha decidit incrementar en dos nous agents, la plantilla de la Guàrdia Urbana que actualment compta amb 39 treballadors/es municipals. El cost que representaran aquests dos nous agents serà de més de 52.520 € anuals.

Després de que el passat mes de novembre l’Ajuntament anunciés als sindicats que el pressupost es reduiria en un 8-10% i que per tant, no es podria aplicar els Acords Econòmics vinculats al Conveni aprovat el passat mes de maig després de 4 anys de negociacions. Finalment el pressupost s’ha reduït un 1,48% i el govern municipal ha congelat els salaris a tots els seus treballadors/es independentment dels seus sous percebuts.

La CUP ha volgut denunciar la continuïtat i ampliació de llocs de treball amb salaris alts mentre que cada cop queden menys treballadors amb salaris baixos, ja que s’han anat arterialitzant els serveis. La formació ha explicat que “un increment del 3% dels salaris suposaria un cost de 233.000€, mentre que si s’apliqués, per exemple, un increment del 3% només als treballadors/es que cobren menys de 1500€ bruts mensuals per jornada completa, el cost de l’Ajuntament només seria de 17231,13€, molt per sota del que costa qualsevol dels nous llocs de treball creats”.

La CUP s’oposa als “pressupostos de la dependència”

En el debat del Pressupost 2012, la CUP va votar en contra de la proposta del Govern municipal (CiU i PSC), que va ser aprovada amb el recolzament del PP, ja que considera que en el marc de crisi actual, cal prioritzar l’estalvi en alguns àmbits, per tal d’evitar qualsevol rebaixa en drets socials.

La Candidatura ha criticat que els polítics “no treballin per crear nous escenaris i mostrar una veritable voluntat de canvi, enlloc de limitar-se a acceptar les condicions imposades”. També han aprofitat per reivindicar la necessitat de que el Govern Municipal avanci cap a un model econòmic que no fomenti el lucre de les entitats financeres i que permeti una major autonomia i autogestió municipal. Finalment han volgut subratllar la importància d’avançar “cap a una ruptura amb l’Estat espanyol que acabi amb l’espoli fiscal”.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid