Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Primavera valencia
L'actuació policial intenta justificar-se amb una denúncia per "incitació a la violència"

Després de l'anunci de la Fiscalia sobre l'obertura d'una investigació sobre l'actuació policial, la Confederació Espanyola de Policia (CEP) també presentà ahir una denúncia davant la Fiscalia per "incitació a la delinqüència".

07/03/2012 Drets i Llibertats
L'actuació policial intenta justificar-se amb una denúncia per "incitació a la violència" L'actuació policial intenta justificar-se amb una denúncia per "incitació a la violència" | Autor: Arxiu
L’anunci de la Fiscalia va ser ahir ben acollida en diversos sectors estudiantils, però l'alegria no va poder ser completa atés que la Confederació Espanyola de Policia (CEP) també presentà ahir una denúncia davant la Fiscalia contra Alberto Ordóñez, president de la Federació Valenciana d’Estudiants (FAAVEM). El sindicat policial l'acusa d’incitar a la delinqüència durant les protestes que es desenvoluparen el mes passat a València, segons informa L'Informatiu.

La CEP fa constar a la denúncia que Ordóñez manifestà "greus amenaces i calúmnies" contra el cos policial quan comparegué davant els mitjans de comunicació. "Continuarem cremant els carrers" i a actuar a "sang i foc" foren els comentaris que per a la policia justifiquen la seua denúncia, atés que, segons defenen, amb eixes declaracions, el representant estudiantil estaria incitant els estudiants a "endurir la seua protesta mitjançant actes vandàlics" i promovent "l’increment de la violència".

Mentrestant, el sindicat manté que les detencions practicades estigueren "dins del marc de la legalitat i del bon procedir policial", i "prova d’això" és que els arrestats foren posats en llibertat amb càrrecs per part de l’autoritat judicial.

Recordem que ahir, la Fiscalia va incoar diligències d'investigació penal davant les denúncies interposades per diverses organitzacions en relació a les actuacions policials durant les protestes estudiantils i que havia recollit l'existència d'actuacions "en un o diversos jutjats d'instrucció" de València en relació amb aquests fets, per remetre-les  l'actuat al jutjat competent.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid