Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Municipis republicans
Palau també debatrà excloure's del domini de la monarquia

La CUP vol que l'Ajuntament expressi "la voluntat de viure en uns Països Catalans lliures i democràtics on es respecti la sobirania popular i la igualtat entre persones"

15/02/2012 Política
La CUP ha registrat una moció per proposar al Ple que l’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera, al Vallès Oriental, que expressi "la voluntat de viure en uns Països Catalans lliures i democràtics on es respecti la sobirania popular i la igualtat entre persones".

D'aquesta manera, Palau podria declarar-se vila moralment exclosa del domini de la monarquia espanyola. D'aprovar-se la mopció de la CUP, el consistori sol·licitarà al Parlament de Catalunya l’inici dels tràmits per presentar una proposició de reforma de la Constitució al Congrés dels Diputats que contempli l’abolició de la monarquia i permeti iniciar un procés de separació del poble català.

La CUP remarca que el càrrec del monarca és hereditari i vitalici i no està subjecte a la sobirania popular, norma elemental de la democràcia. A més, subratlla que el rei és comandant suprem de les Forces Armades i màxim garant de la unitat de l’Estat i no està subjecte a responsabilitat.

A més, assegura que els diners que obté la Casa Real mitjançant els Pressupostos de l’Estat "són aberrants i no estan sotmesos a un control exhaustiu", fet que "situa el Rei i els seus hereus per sobre de la ciutadania, preservant privilegis anacrònics, contraris al principi universal d’igualtat de totes les persones davant la llei". "La pervivència de la monarquia és una imposició que evidencia el baix perfil de la democràcia de l’estat constitucional espanyol", afirma.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid