Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ecologia
La PDE convençuda que el govern espanyol recuperarà el transvasament de l'Ebre

La Plataforma reclama al govern  que ature el projecte del Xerta-Sénia perquè és inviable, i per evitar que acabe "com l'aeroport de Castelló".

19/01/2012 Territori
Acte reivindicatiu al Xerta-Sènia Acte reivindicatiu de la Plataforma en Defensa de l'Ebre on hi ha participat unes 200 persones al canal de reg Xerta | Autor: Plataforma en Defensa de l'Ebre
La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) està convençuda que el nou ministre d'Agricultura del PP, Miguel Arias Cañete, recuperarà el projecte de transvasament de l'Ebre un cop que  millore l'actual situació econòmica.

El col·lectiu ha recordat que el nou govern espanyol continua sent un "ferm" partidari d'aquestes infraestructures i ha alertat del fet que la conjuntura política actual sigui molt similar a la del transvasament plantejat l'any 2001, amb majoria absoluta del PP a Madrid i un govern en minoria de CiU a Barcelona.

Els antitransvasament, d'altra banda, han reclamat al Govern que paralitzi les obres del canal Xerta-Sénia per la seua inviabilitat econòmica, i evitar que el procés acabe com l'actual aeroport de Castelló; en aquest cas, amb la venda de l'aigua per finançar-lo.

La PDE ha acusat el PP de practicar un doble discurs a les Terres de l'Ebre, tot descartant el transvasament, mentre el prometia en territoris com Múria i Andalusia per "esgarrapar molts de vots". A més, el fet que Arias Cañete haja estat l'escollit per ocupar la cartera d'Agricultura, dins la qual s'ha inclòs Medi Ambient, ha acabat d'encendre totes les alarmes. "Davant la conjuntura econòmica actual, el país no està per obres faraòniques. Però a poc que puguin, recuperaran els transvasaments", ha declarat un dels portaveus de la PDE, Joan Antoni Panisello, tot advertint que qualsevol intent en aquest sentit tornarà a trobar resposta del territori. A banda, en les mateixes declaracions recollides per l'Agència Catalana de Notícies (ACN), Panisello ha fet una crida als polítics de les Terres de l'Ebre a utilitzar el riu com a "recurs estratègic per al desenvolupament", per evitar donar arguments a aquells que aspiren a endur-se'n l'aigua.

En el front més immediat, la PDE continua alerta amb el desenvolupament de les obres del canal Xerta-Sénia. Una obra que identifiquen amb un futur transvasament cap al País Valencià, un possible "canvi de cromos" entre els governs català i valencià, ja que l'aigua del Segarra-Garrigues també es transvasaria cap a Barcelona. Així, el fet que el govern anunciés que empreses privades finançarien la construcció del Xerta-Sénia, en coincidència amb les declaracions del president valencià, Alberto Fabra, que l'aigua a Castelló també podria arribar amb aquesta via de finançament, ha aixecat més sospites a l'entorn antitransvasament.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid