Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Entitats de Reus promouen una campanya d'apostasia

A les 8 del vespre a Cal Massó es presentarà públicament la campanya amb la participació de l'actor tarragoní, Oriol Grau, apòstata

L'Assemblea de Joves de Reus, la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), el Casal Despertaferro, el sindicat CGT, el col·lectiu GLBT H2O i Maulets, han donat suport campanya que més d'una cinquantena d'entitats promouen a Barcelona per protestar per la visita del Papa Benet XVI. En aquesta línia, ahir a la tarda en una roda de premsa  al Casal Despertaferro, van presentar una campanya amb el lema “La indiferència et fa còmplice, APOSTASIA!”. L'objectiu, és donar a conèixer entre la ciutadania aquest dret que té, tota persona que forma part de l'Església Catòlica, ha donar-se'n de baixa.

04/11/2010 00:49 Drets i Llibertats

Robert Bonet, del col·lectiu H2O, ha remarcat que “aquesta campanya no va en contra de la fe cristiana i tots i totes les seves seguidores, sinó que pretèn que totes les persones que no es senten representades per l'Església Catòlica -siguin creients o no- puguin exercir el seu dret a apostatar”.

Per tal de donar a conèixer aquest dret, els col·lectius promotors de la campanya, han editat uns cartells i unes octavetes amb un argumentari de 10 punts, que repassa alguns dels posicionaments de l'Església Catòlica, com ara: la negació dels mètodes anticonceptius, l'eutenàsia i l'avortament; la legitimació del règim franquista i l'espanyolisme de la Conferencia Episcopal Española; la consideració de “malaltia” de les persones que no tenen una orientació sexual heterosexual; la relació entre l'Església i l'Estat... Motius pels quals creuen, “cal apostatar perquè l'Església es doni compte de tots aquests errors que semblen inversemblants en ple segle XXI”.

Xavi Milian, del Casal Despertaferro, ha denunciat que “l'Església Catòlica posa molts entrebancs perquè les persones que vulguin apostatar, ho puguin fer”. Per aquest motiu, el local d'H2O i la CGT i el Casal Despertaferro tindran instal·lats a partir d'ara un punt d'assessorament per facilitar aquesta tasca obert a tota la ciutadania.

Per saber-ne més:

Aparteu les criatures, que arriba el Papa!

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid