Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Salut i mercat alimentari
La Nutella conté una substància química perillosa

La crema de cacau conté el "ftalat" més perillós de tots - Causa trastorns com ara la inducció de la infertilitat

13/12/2011 Drets i Llibertats
Nutella és una de les cremes de cacau més famoses Nutella és una de les cremes de cacau més famoses
Tres quartes parts de les famílies de l'estat francès consumeixen Nutella, els majors consumidors del món d'aquesta marca de crema de xocolata; i un gran nombre de catalans i catalanes del sud també compren preferiblement aquest producte. A banda de ser un aliment alt en greix i molt dolç, Nutella també conté el ftalat més perillós de tots: DEHP. L'empresa Ferrero ha reconegut que aquest ftalat és present en la Nutella, però argumenta que la quantitat és massa petita per tenir un impacte en la salut.

Quin és el ftalat DEHP?

El ftalat DEHP és una substància química que augmenta la flexibilitat dels plàstics. Els ftalats es troben en els envasos flexibles de plàstic, com envasos de menjar, bosses, films de plàstic, etc. Aquests tòxics migren dels envasos al producte, tal i com ha argumentat un toxicòleg de l'Oficina Federal de Medi Ambient a Alemanya. Una substància nociva que consumim quan mengem Nutella.

Quins són els efectes dels ftalats com el DEHP?

Els ftalats són disruptors hormonals que causen trastorns com ara la inducció de la infertilitat en els humans. S'estima que en els països industrialitzats un home produeix la meitat dels espermatozoides que les dècades anteriors, un canvi al qual ha contribuït aquesta substància. Els ftalats són també sospitosos de ser cancerígens.

El 2008, després d'un estudi sobre el desenvolupament dels testicles in vitro, es va arribar a la conclusió que els ftalats són "perjudicials per al desenvolupament del potencial reproductiu masculí en humans". Aquesta substància actua fins i tot abans del naixement sobre el desenvolupament fetal en dones embarassades.

El ftalat plastificant DEHP és el més utilitzat en el mercat asiàtic. No obstant això, molts paquets ara vénen de la Xina i introdueixen els plastificants perillosos a Europa. Aquesta substància té un risc tan gran que fins i tot a la Xina està prohibit el seu ús en la indústria alimentària. A la Nutella també s'hi ha trobat oli de palma i OGMs, organismes transgénics denunciats.

L'Oficina de Medi Ambient Federal alemany va realitzar un estudi de 600 nens i va trobar que el 100% d'ells mostren rastres de ftalats, incloent 5 importants. L'estudi afegeix que en el 20% d'aquests ftalats són quantitats tòxiques. Aquesta institució ha exposat que si es té en compte l'"efecte còctel" d'aquestes substàncies diferents això implica una gran perillositat per a la salut dels consumidors.

La Comissió Europea ja va prohibir l'ús de DEHP en la composició de les joguines dels nens el 1999.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid