Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Concentració per la llibertat d'Arnaldo Otegi a Barcelona

El grup de suport català "Pau i democràcia al País Basc" ha convocat una concentració per demanar la llibertat d'Arnaldo Otegi i la resta d'encausats Bateragune que han estat condemnats a deu anys de presó.

El grup ha decidit mobilització "davant la gravetat de la sentència del cas Bateragune i responent a la crida a la mobilització formulada per la majoria sindical basca" per aquest dilluns. La concentració de solidaritat per exigir la llibertat dels encausats tindrà lloc a les vuit del vespre a la plaça Sant Jaume. 

19/09/2011 12:03 Drets i Llibertats

Endavant (OSAN) ha fet públic un comunicat on se solidaritza amb els militants de l'esquerra abertzale condemnats i assegura que aquesta condemna "confirma que mentre la majoria social basca aposta per construir un escenari de pau i democràcia, les estructures polítiques, policials i jurídiques de l'Estat espanyol treballen amb tossuderia per tornar a fer esclatar l'espurna del conflicte armat i de la violència".

L'organització independentista destaca els esforços per "eliminar del paisatge polític basc tota mena d'expressió de violència" i assenyala que "les darreres eleccions municipals també han servit per referendar aquesta voluntat popular". A més, "ETA també s'ha sumat a la iniciativa per la pau fent passes en aquesta direcció", subratlla. En aquest sentit, remarca que Arnaldo Otegi, Rafa Díez, Miren Zabaleta, Sonia Jacinto i Arkaitz Rodríguez han estat condemnats "pel fet d'haver fet una aposta per la confrontació d'idees i opinions, conduint el moviment d'alliberament nacional basc cap a una nova estratègia política sense violència, ni d'un costat ni de l'altre".

Endavant (OSAN) espera que "se segueixin acumulant voluntats i es puguin plantar davant dels estats espanyol i francès amb la major força possible".

De la seva banda, la Intersindical-CSC s'ha solidaritzat amb Arnaldo Otegi i Rafael Diez Usabiaga, anterior secretari general del sindicat basc LAB , amb qui la Intersindical-CSC treballa conjuntament a la Plataforma de Sindicats de Nacions Sense Estat i a la Federació Sindical Mundial. Segons assegura, la sentència "no fa més que corroborar el caràcter antidemocràtic de l’Estat espanyol, en especial pel que fa al dret de decidir de les nacions sotmeses" i remarca que "posa en evidència la poca voluntat política de l’Estat espanyol per resoldre el conflicte basc i s’enllaça amb una forta contraofensiva contra els pobles basc i català".

 

{youtube}PeLruRBBWi4{/youtube}

 

Per saber-ne més:

Dures condemnes de l'Audiència Nacional espanyola contra Otegi i altres dirigents abertzales 

L'Audiència Nacional absol Arnaldo Otegi d'enaltiment del terrorisme

La violència estatal 

Qui es recorda d’Arnaldo Otegi? 

Més enllà de la treva 

El Tribunal d'Estrasburg condemna l'estat espanyol per atemptar contra Otegi 

"L'Estat ha d'assumir una gestió política per construir un escenari de solucions definitives"

Otegi, absolt

Otegi: "Després d'anys de persecució i detencions estem marcant l'agenda política del nostre país" 

Euskal Herria: Més presó contra «un interlocutor necessari» 

Nova condemna contra Otegi que posa pals a la roda a qualsevol escenari per resoldre el conflicte 

Garzón processa Otegi, Díez i sis independentistes més per "combinar vots i bombes"

742 presos i preses polítiques basques inicien una vaga de fam

Presó per a Otegi, Rafa Díez, Sonia Jacinto, Miren Zabaleta i Arkaitz Rodríguez

Concentració a Barcelona contra la nova onada repressiva a l'esquerra abertzale

La majoria dels sindicats bascos fan una crida a manifestar-se contra les detencions

LAB convoca concentracions de denúncia per l'operació contra l'esquerra independentista basca

Nova ofensiva repressora espanyola per avortar la solució del conflicte a Euskal Herria

L'Estat espanyol deté deu independentistes bascos, torpedina la via política i criminalitza el sindicalisme abertzale 

Amics i Amigues d'Euskal Herria convoca una concentració per rebutjar el judici de Bateragune 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid