Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Dures condemnes de l'Audiència Nacional espanyola contra Otegi i altres dirigents abertzales

 L'Audiència Nacional espanyola ha condemnat a deu anys de presó l'exportaveu de Batasuna Arnaldo Otegi i l'exdirigent de LAB Rafael Díaz Usabiaga en considerar que van actuar "com a dirigents d'ETA" en tractar de reconstruir la formació política abertzale i il.legal a l'Estat espanyol a través del projecte 'Bateragune'. (sentència, en pdf)

Davant la gravetat de la sentència del cas Bateragune i responent a la crida a la mobilització formulada per la majoria sindical basca per al proper dilluns, a Barcelona també s'haconvocat una concentració de solidaritat per exigir la llibertat dels encausats. Serà aquest dilluns 19 de setembre a les 20.00 hores a la plaça Sant Jaume.

16/09/2011 20:49 Internacional

 

El tribunal espanyol especial, presidit per Ángela Murillo, i integrat per Teresa Palacios i Juan Francisco Martel, havia convocat al Ministeri Fiscal i els procuradors i advocats de les parts a les 10.30 hores per notificar la decisió política d'aquesta sentència.

Els magistrats del tribunal especial també han condemnat a vuit anys de presó Mirin Zabaleta, a l'extresorera del PCTV Sonia Jacinto i l'exresponsable de Haika a Àlaba Arkaitz Rodríguez. De la mateixa manera, absol José Luis Moreno, Amaia Esnal i José Manuel Serra, contra els que la Fiscalia va retirar l'acusació després entendre que al llarg de la vista oral no s'havia pogut demostrar que formaran part de Bateragune.

El tribunal considera "acreditat" que els cinc formaven part d'un grup escollit dins de les files de l'esquerra abertzale que "en plena connivència i seguint les superiors directrius d'ETA, en què es trobaven integrats, dissenyaven una estratègia d'acumulació de forces sobiranistes" .

La resolució judicial, de la qual ha estat ponent el magistrat Juan Francisco Martel, assenyala que el 2007 ETA va iniciar un procés de reflexió sobre com utilitzar a l'esquerra abertzale que va desembocar el desembre de 2008 en una ordre a Otegi i Usabiaga perquè formessin un "organisme o comissió de coordinació" que portés a terme els seus plans. Encara que el tribunal no ha pogut acreditar que aquest organisme es digués 'Bateragune', com sostenia la Fiscalia, sí que considera otegiprovat que ETA va encarregar als seus membres "planificar i gestionar la nova estratègia d'acumulació de forces sobiranistes".

 

 

 

 

Per saber-ne més:

L'Audiència Nacional absol Arnaldo Otegi d'enaltiment del terrorisme

La violència estatal 

Qui es recorda d’Arnaldo Otegi? 

Més enllà de la treva 

El Tribunal d'Estrasburg condemna l'estat espanyol per atemptar contra Otegi 

"L'Estat ha d'assumir una gestió política per construir un escenari de solucions definitives"

Otegi, absolt

Otegi: "Després d'anys de persecució i detencions estem marcant l'agenda política del nostre país" 

Euskal Herria: Més presó contra «un interlocutor necessari» 

Nova condemna contra Otegi que posa pals a la roda a qualsevol escenari per resoldre el conflicte 

Garzón processa Otegi, Díez i sis independentistes més per "combinar vots i bombes"

742 presos i preses polítiques basques inicien una vaga de fam

Presó per a Otegi, Rafa Díez, Sonia Jacinto, Miren Zabaleta i Arkaitz Rodríguez

Concentració a Barcelona contra la nova onada repressiva a l'esquerra abertzale

La majoria dels sindicats bascos fan una crida a manifestar-se contra les detencions

LAB convoca concentracions de denúncia per l'operació contra l'esquerra independentista basca

Nova ofensiva repressora espanyola per avortar la solució del conflicte a Euskal Herria

L'Estat espanyol deté deu independentistes bascos, torpedina la via política i criminalitza el sindicalisme abertzale 

Amics i Amigues d'Euskal Herria convoca una concentració per rebutjar el judici de Bateragune
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid