Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
742 presos i preses polítiques basques inicien una vaga de fam

El col·lectiu de presos polítics bascos (EPPK) ha anunciat avui que comença una vaga de fam a les presons en protesta per la política penitenciària i per reivindicar "l'estatus polític que ens correspon".

"No hem d'acceptar que cap de nosaltres estigui aïllat, allunyat o dispersat. Estenem la mà i donem el nostre alè als qui estan en lluita per aquesta raó", indica el col·lectiu de presos en un comunicat que avança el diari Gara.

25/01/2010 11:59 Internacional

 

 

 

EPPK vincula aquesta vaga de fam a la "primera fase de protesta", avançada el passat 12 de gener, en què els presos van estar tancats a les seves cel·les.
 
Aleshores van explicar que, després d'una setmana dedicada a difondre la seva iniciativa, havien començat aquesta primera fase amb "chapeos" -que van durar des de l'11 al 15 de gener- amb la finalitat d'exigir als Governs espanyol i francès un canvi de la política penitenciària. 
 
Davant d'aquesta política penitenciària, qualificada de "criminal" a l'últim comunicat, reivindiquen "l'estatus polític que els correspon" als 742 presos d'aquest col·lectiu.


El passat dia 18, a més, va ser jornada de denúncia per la desaparició de Jon Anza, "company del Col·lectiu de Presos Polítics Bascos". La seva intenció és mantenir aquesta "denúncia contundent" els dies 18 de cada mes. EPPK fa referència  finalment a "la vaga de fam indefinida" iniciada per Lorentxa Gimon.


Altres comunicats


Amb el d'avui, els presos han enviat a Gara tres comunicats en el que portem d'any. En el primer va anunciar "una dinàmica de lluita com a resposta a les noves mesures repressives que s'han donat en els últims mesos" i que, segons la seva opinió, pretenen "condicionar l'obertura d'un nou cicle polític en Euskal Herria".


Aquest comunicat també explicava que cinc persones "havien decidit situar-se fora de la disciplina" d'aquest col·lectiu. Els expulsats són Iñaki Rekarte, Valentín Lasarte, Esteban Murillo, Jorge Urruñuela i Andoni Muñoz.

Rànquings
  1. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. “Catalunya serà, CRISTIANA O NO, serà!”
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. Sant Jordi era guerrer...
  6. La ruptura inevitable: Espanya i Catalunya – autodeterminació en el complex segle XXI
  7. La República laica contra les ideologies de la desigualtat i el fanatisme embrutidor
  8. Fora fatxes del Fossar
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid