Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Feminisme
Fàtima Taleb parlarà a Manresa de feminisme i religió
01/02/2017 Gènere

La CUP i Comunistes de Catalunya, des de les seves agrupacions a les comarques centrals, han organitzat un cicle de xerrades sobre gènere i patriarcat sota el títol "Feminisme, lluita de lluites". La primera xerrada del cicle està dedicada a debatre sobre religió i feminisme i serà aquest divendres 3 de febrer a les 19.00h a l'Espai Roig de Manresa (C/ de la Mel, 8 - 1r pis) amb la participació de la regidora de Badalona Fàtima Taleb i Mar Griera.

El seminari s'estructura en cinc sessions obertes a tothom, cada una d'elles se centrarà en un aspecte relacionat amb la perspectiva de gènere i lluites diverses contra el patriarcat i la desigualtat. Les sessions estan lligades pel fil conductor del feminisme però comptaran amb diferents ponents, fet que permet la participació a cada trobada per separat. Les sessions de formació seran les tardes dels divendres de febrer i el de la primera setmana de març.

Cal recordar que, Taleb, que és mediadora comunitària, llicenciada en lletres modernes. Regidora de Participació i Convivència i regidora del Districte 6 de Badalona, ha explica que aquesta setmana ha viscut dos episodis de racisme en persona. Segons explica, dilluns passat a primera hora del matí Wmentre caminava cap a la parada d’autobús per anar a complir amb el meu deure com a regidora, un home de manera brusca em va insultar, em va escopir i va marxar sense que tingués temps de reaccionar.

Dies després, dijous, es va tornar a repetit l'episodi d'insults: "una jove la va insultar de manera agressiva, a la qual cosa es van unir familiars seus i persones alienes que passaven pel carrer pensant que tenien dret a insultar-me i jo, el deure de callar, simplement per ser diferent i ser musulmana. Sóc conscient que aquests atacs es deuen al fet que sóc membre destacada i visible d’una comunitat minoritària de Badalona."

La regidora badalonina es manté ferma en el compromís de fer front als actes de xenofòbia, i a l'escrit recorda que "tornaré a denunciar aquests actes, racistes, xenòfobs, islamòfobs, que molta gent pateix cada dia en silenci, veïns i veïnes musulmanes i d’altres col·lectius minoritaris d’origen estranger i gitano. Actes, fruit de la política del senyor Albiol del Partit Popular, que es va dedicar durant el seu mandat a sembrar l’odi i a dividir la ciutadania, vinculant els problemes com la pobresa, l’atur i la falta de seguretat a l’arribada de persones de procedència estrangera o fins i tot vinculant el terrorisme a l’Islam."

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid