Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
CUP barcelona
Josep Garganté és absolt en el judici per coaccions

La Guàrdia Urbana l'havia denunciat per demanar a un metge que tornés a examinar, aquest cop sense la policia davant, un venedor ambulant ferit.

01/12/2016 Drets i Llibertats

El regidor de la CUP - Capgirem Barcelona Josep Garganté ha estat absolt aquest matí de la falta lleu per coaccions a un metge. Un agent de la Guàrdia Urbana el va gravar d'amagat quan demanava que es tornés a examinar a un manter en privat perquè prèviament se l'havia examinat amb un policia a prop. Arrel d'això la Guàrdia Urbana va investigar el cas. El metge ha declarat que ell no volia presentar denúncia i que la conversa que va tenir amb el regidor va ser "normal i en cap cas amenaçadora", de manera que Garganté ha estat absolt.

Tot plegat va començar el passat 23 de març amb un dispositiu policial per dissuadir la venda ambulant a la Rambla de Barcelona. Amb les corredisses un dels manters, Madou B, va caure per les escales del metro de Drassanes i es va fer mal al braç. Segons el portaveu del sindicat de manters Tras la Manta Aziz Faye, els agents es van negar a atendre'l i van ser els seus companys qui van acompanyar-lo al centre sanitari Peracamps. Allà va ser atès i senzillament va dir al metge que "havia caigut". Fora, l'esperaven agents de la Guàrdia Urbana per identificar-lo. Hores més tard, el regidor Josep Garganté va personar-se al CAP i va demanar que es torni a prendre declaració al pacient, aquest cop sense la pressió policial que pogués tenir, i es fes constar en l'atestat. El cas es va fer mediàtic quan el Periódico va publicar el vídeo gravat per un agent de la Guàrdia Urbana que era al centre.

Protestes abans del judici

Tant el sindicat de manters Tras la Manta com la CUP Barcelona d'una banda, i el sindicat de la Guàrdia Urbana SAPOL de l'altra havien convocat concentracions davant de la Ciutat de la Justícia. Els primers volien donar suport al regidor i els segons escridassar-lo. Mentre uns cridaven ‘policia, assassina’ i ‘torturadors, mercenaris’ els altres demanaven la dimissió de Garganté.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid