Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Territori
Una demanda històrica de l'ecologisme a Cerdanyola es portarà al ple municipal

El govern local de Cerdanyola portarà a ple la revocació de "l'acord de la vergonya" per a la remediació de l'abocador de Can Planes, així com la revocació del contracte d'un projecte polèmic de crematori

28/09/2016 Territori

En un proper ple es resoldrà la resolució de l'anterior mandat per la qual l'ajuntament de Cerdanyola havia d'assumir el 20% del cost de remediació de l'abocador de Can Planes (abocador existent al costat del cementiri). Aquesta decisió presa per governs anterior es va produir durant el desenvolupament del pla director del Centre Direccional.

L'assumpció d'aquest deute contret al marge dels interessos locals ara es pot veure capgirat pel fet que l'abocador va ser gestionat amb responsabilitat íntegra de l'agència catalana de residus (ACA), que no va aplicar els controls necessaris i que va desembocar en un problema de salut pública a Cerdanyola. Amb aquesta actuació, l'Agència es treia responsabilitats de sobre preveient l'alt cost de la remediació. L'ACA comparteix, a més, important interessos en aquesta zona i especialment amb el Consorci del Parc Alba (Centre Direccional, un ambició projecte urbanístic planejat damunt d'antics abocadors i que amenacen el territori), que durant han anys ha endeutat el govern local amb el suport dels anteriors governs d'ICV i PSC.

Tal i com ha descrit el Compromís per Cerdanyola (CxC), la revocació d'aquest acord "és i ha estat una reivindicació històrica de l'ecologisme de Cerdanyola, que sempre ha considerat que Cerdanyola ja ha pagat de sobres, amb la salut dels seus ciutadans, un problema que mai va generar."

En aquest ple també es porta la revocació del contracte que l'anterior equip de govern va atorgar a l'empresa Truyols per a la construcció d'un crematori en mig del nucli urbà de Cerdanyola. Aquesta és la primera passa d'un procés que es preveu llarg i costós per a evitar la instal·lació d'aquest crematori que comporta nombrosos problemes de contaminació que afectarien els veïns i veïnes de Cerdanyola.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid