Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Turisme
Lliurament d'al·legacions al Projecte de Decret de Reglament de Turisme de Catalunya
13/09/2016 Drets i Llibertats

Demà  a les 13 hores, diverses entitats de l’Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible (ABTS) presentaran davant la Generalitat de Catalunya les seves al·legacions al Projecte de Decret de Reglament de Turisme de Catalunya, concretament al Registre del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya (Pau Claris 81). A la sortida, membres de l'ABTS atendran els mitjans de comunicació interessats.

L’ABTS, ben coneixedora de la realitat dels danys provocats als barris de Barcelona per l'activitat econòmica del sector turístic i els problemes que aquests danys comporten als veïns i veïnes, advoca unívocament pel decreixement turístic com a únic camí possible cap a activitats socioeconòmiques més sostenibles.

Tenim constància que altres territoris de Catalunya pateixen els mateixos problemes, principalment d'habitatge: reducció dràstica del parc de lloguer, hiperinflacció del seu preu, expulsió del veïnat, desplaçament d'usos... Però també de diversitat i utilitat de comerç o la saturació de l'espai i del transport públics, de la mobilitat, etc.

Conjuntament amb totes les entitats membres de l’ABTS, portem més d’un any de treball de diagnosi, crítica, reflexió i propostes al voltant de la indústria turística, els quals inclouen el treball que durant anys han fet moltes de les plataformes i entitats que en són membres. Per tant, coneixem de sobres les conseqüències negatives de la proliferació desmesurada de les activitats turístiques a Catalunya.

Estem totalment en contra de l’existència del mal anomenat Habitatge d’Ús Turístic (HUT) a causa de l'enorme dany que aquesta tipologia d’explotació econòmica fa al parc d'habitatge i al teixit social, així com per la incompatibilitat dels usos residencials amb els turístics. L’article 47 de la CE diu que els poders públics han de vetllar pel dret a l'habitatge digne i adequat. El fet que en aquesta proposta de decret es contempli la inclusió dels HUT com activitat econòmica industrial atempta contra aquest dret fonamental alhora que incompleix de manera flagrant un deure.

Tot i que els HUT són una activitat tòxica, aquest projecte de reglament els dóna un tracte de deferència ja que, a diferència de les altres tipologies d'allotjament turístic, l'únic requisit que se'ls demana és presentar una declaració responsable per poder desenvolupar la seva activitat econòmica.

L’afirmació que es fa al 12è paràgraf del preàmbul d’aquesta proposta de decret on es diu que “L'activitat dels allotjaments turístics, excepte la dels càmpings, és «innòcua» perquè no resulta molesta, insalubre, nociva o perillosa per a les persones ni per al medi ambient (...)”, és directament escandalosa i cega.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid