Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
"Hem d'aportar la nostra veu en el procés de creació de la nova República Catalana"
08/09/2016 Entrevistes

Entrevistem a Laia Mauri i Baraza, portaveu provisional de les Assemblees de Joves per la Unitat Popular

Va començar la seva activitat política a l'INS La Llauna, amb el moviment estudiantil de la ciutat, quan van decidir obrir pel 12 d'octubre de l'any 2012. Més tard, va participar de programes d'inclusió social i lingüística amb Òmnium Cultural i Plataforma per la Llengua així com treballar en la campanya Ara és l'hora i Un país normal d'Òmnium Cultural i l'ANC. L'any 2014, va col·laborar en la creació de l'Espurna-Assemblea de Joves Independentistes de Badalona i la plataforma Estudiants 9N. Actualment milita al SEPC a la UPF-Ciutadella, la CUP Badalona, membre de Guanyem Badalona en Comú i militant del Bloc Violeta de Badalona, així com a membre de l'Espurna i membre de la comissió de coordinació de les Assemblees de Joves per la Unitat Popular.

Com i quan neix la Coordinadora d'Assemblees de Joves per la Unitat Popular?
L'espai de coordinació que conformem neix de manera oficial el desembre passat, després que un grup d'assemblees de joves d'arreu del territori treballéssim conjuntament en una campanya a nivell nacional, fruit de la necessitat de tenir un marc d'acció més enllà de la nostra realitat local.
Com us definiu políticament?

El nostre marc polític és el de treballar per a l'alliberament dels Països Catalans, la construcció del socialisme, el feminisme com a eina bàsica i imprescindible per acabar amb el masclisme i l'ecologisme com a ferma voluntat de defensa de la terra i els recursos, en contra de l'especulació a la qual els sotmet el capitalisme.

També ens declarem fermament en contra de les formes d'opressió i discriminació dels pobles i les persones, com ara el feixisme, la xenofòbia i el racisme, estretament lligats al capitalisme inhumà.

"l'alliberament dels Països Catalans, la construcció del socialisme, el feminisme com a eina bàsica..."
Quins són els vostres objectius?

Els nostres objectius són treballar per unes condicions de vida dignes per al jovent de les classes populars catalanes, defensar la nostra terra i recursos i combatre i conscienciar al nostre entorn respecte el masclisme, racisme i feixisme present a la nostra societat.

D'aquesta manera, treballem en els teixits associatius de les nostres ciutats i comarques per tal de buscar i construir models de societat més humans, com ho és el socialisme, model que defensem davant el canibalisme i bàrbarie del capitalisme que ens domina.

Quins son els vostres referents polítics?
A nivell de referencialitat, entenem que cada assemblea, s'adapta a la seva realitat política, però a nivell institucional nacional el nostre referent polític és la CUP, així com a nivell estudiantil ho és el SEPC. De totes maneres, col·laborarem amb aquells projectes de construcció de la unitat popular, més enllà de sigles, per aconseguir una societat més justa i amb els ciments d'un jovent actiu.
"a nivell institucional nacional el nostre referent polític és la CUP, així com a nivell estudiantil ho és el SEPC"
Com us organitzeu i quina implantació teniu al territori?

Ens organitzem amb uns representants de cada assemblea, totes amb el mateix pes, que assumeixen tasques logístiques a nivell nacional, sempre a partir d'allò debatut i consensuat en les assemblees locals prèviament.

Ara mateix tenim presència a Badalona, Cerdanyola, Mataró, Alt Maresme, Gironès, Berguedà, Cervera i Alt Empordà. Cadascuna d'aquestes assemblees s'organitza a nivell local de manera autònoma i sempre segons les seves condicions contextuals.

Quina relació teniu amb la CUP als municipis on sou?
Treballem conjuntament amb la CUP dels nostres municipis i hi tenim un contacte fluid en tant que són el nostre referent institucional. En aquest sentit, hem participat de processos de creció i consolidació de candidatures municipalistes en alguns dels municipis ens els quals hi tenim presència, com ara Badalona o Cerdanyola, i participem de manera activa com a referent juvenil d'aquests espais.
"hem participat de processos de creció i consolidació de candidatures municipalistes"
Quina relació teniu amb altres organitzacions de joves del país?
Intentem treballar amb tots aquells agents polítics que sumin per a unes condicions de vida dignes del jovent de classes populars catalanes així com per la independència del nostre poble, ja sigui a nivell local o nacional. En aquest sentit, treballem, per exemple, amb el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans allà on coincidim del territori, doncs entenem que tenim en comú gran part del nostre subjecte polític així com dels nostres objectius. De la mateixa manera, col·laborem amb els Joves pel Dret a Decidir del País Valencià
"col·laborem amb els Joves pel Dret a Decidir del País Valencià"
Em pots fer cinc cèntims de la vostra nova campanya "Fem-ho"?

La nostra campanya pretén vincular la feina local que fa temps que fem en les nostres ciutats o comarques amb el panorama nacional. Considerem que aquelles problemàtiques que al veïnat els toca més d'aprop estan estretament relacionades amb el fet de seguir sotmesos a un estat arcaic i retrògrad com ho és l'espanyol. Així doncs, pretenem també conscienciar i difondre tots els motius, a nivell de drets socials, ambientals, de gènere i d'altres, que dónen sentit a la lluita per la independència.

"vincular la feina local que fa temps que fem en les nostres ciutats o comarques amb el panorama nacional"
Per què creiu que és important participar en tots els actes de la Diada programats per les entitats sobiranistes?
Creiem que la independència de Catalunya és una oportunitat per a millorar les condicions materials de les classes populars catalanes i, per tant, de trencar amb l'status quo i avançar cap a un model de societat basat en la vida de les persones. Per tant, creiem que el jovent hem de ser presents en aquestes reivindicacions i aportar la nostra veu i preocupacions en el procés de creació d'aquesta nova República.
"creiem que el jovent hem de ser presents en aquestes reivindicacions i aportar la nostra veu i preocupacions en el procés de creació d'aquesta nova República."
Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Alhora i la CUP
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid