Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Transparència a l'IAS

La secció sindical d’USOC de l'hospital Santa Caterina de Salt (Girona) denúncia que la gerència els ignora

07/07/2016 Salut

Carta de la secció sindical d’USOC de l'hospital Santa Caterina de Salt

Des de la secció sindical d’USOC del Sta Caterina i serveis centrals, ens veiem en l’obligació de denunciar públicament que ens veiem ignorats per l’empresa.

En diverses ocasions ens hem dirigit a l’empresa, entrant per registre cartes amb preguntes que és d’extrema importància que l’empresa ens contesti, en nom de la transparència de la qual fan gala, i ens trobem una vegada rere l’altra amb el silenci com a resposta, podriem estar parlant tranquilament d’una cinquantena de cartes, i només se’ns n’ha contestat una i parcialment. Per exemple:

Quines empreses es van presentar a l’adjudicació de les obres de quiròfan, només sabem que el concurs el va guanyar l’empresa TEICO (investigada per corrupció). També volem saber el cost total d’aquestes obres. Fa més d’un any d’aquesta pregunta i continuem sense resposta.

També hem volgut saber quins son els motius pels quals han rescindit el contracte amb l’empresa UDAM, a la qual havien externalitzat el servei d’al.lergologies, a tan sols deu mesos del venciment de la licitació. Què ha passat? Quin ha sigut el cost d’aquest incompliment? Impossible saber-ho.

El meravellós projecte organitzatiu LEAN, el que estava pensat per una fàbrica de cotxes: no hem pogut arribar a saber el cost total d’aquest projecte, ni quant van costar els dos enginyers que hi treballaven, i diem treballaven, perquè tan bo era el model, que un any després,i amb un canvi de gerent pel mig, ja no s’aplica en cap de les plantes on es va implantar. Ha desaparegut per incompatibilitat amb altres tasques assistencials. Això és una bona gestió?

Ja no sabem tampoc com demanar que ens entreguin d’una vegada l’auditoria 2015, i ja estem a Juny. Fa gairebé dos mesos, la subdirectora de RRHH, ens va comunicar que l’empresa ja tenia l’auditoria, i que ens la passaria tan bon punt tinguessin un aparell per gravar-nos-la (una empresa que compta amb un equip d’informàtics!). I van passant els dies, i l’anem reclamant, i no tan sols és que no ens l’entreguin a nosaltres, si no que incompleixen amb la seva obligació de penjar-la al portal de transparència de la Generalitat.

I és que com a secció sindical, tenim unes competències limitades i arribem fins on podem, per exemple, ens ha sigut impossible esbrinar quins son el restaurant i la gasolinera on l’antic gerent, Vicens Martinez Ibañez, es gastava els 65000 euros anuals que cobrava de l’IAS, se suposa que en concepte de dietes (més de 5000 euros mensuals). Sí que sabem, en canvi, que la denuncia que vam posar pel sou que cobrava aquest senyor, està passant de mà en mà, sense que cap organisme gosi dir que no hi havia incompliment legal. Estem ansiosos per saber què cobra l’actual gerent.

De fet, no ens estranya del tot aquest silenci. Estem sent víctimes d’un sistema sanitari que viu d’allò de “feta la llei, feta la trampa”, un model, que no sembla que el conseller de salut, Toni Comín, el que es va presentar com el publificador de la sanitat, estigui disposat a canviar. Moltes paraules maques, sense que es vegi res del que diu concretat. Se segueixen enviant diners públics a empreses de gestió privada, que els màxims controls que tenen, son els que bonament poden fer algunes seccions sindicals. Els treballadors seguim sanejant els comptes de l’empresa, i els usuaris segueixen fent cua a les llistes d’espera.

De qui és la culpa dels incompliments de l’empresa? Del gerent? O del conseller que li permet? O de tots dos? Qui vetlla perquè es compleixi la legalitat? I més important encara, qui vetlla perquè en aquesta legalitat tothom sigui tractat en igualtat de condicions?

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid