Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Denuncien la mala gestió de l'Hospital Santa Caterina de Salt

La secció Sindical d’USOC denuncia irregularitats en la gestió de l’IAS duta a terme per l’antic gerent.

24/03/2016 Salut
La secció sindical d’USOC, de l'hospital Santa Caterina de Salt, va denunciar davant la Fiscalia, el cobrament de sobresous de l’antic gerent Vicens Martínez Ibañez. A l'auditoria hi ha unes quantitats en concepte de "salari i altres prestacions del personal d'alta direcció", i segons la pròpia direcció de RRHH de l'IAS, el personal d'alta direcció només correspon al gerent. La fiscalia va redreçar el tema al Departament d'Economia i Hisenda, a la Sindicatura de Comptes i al mateix ICS. A més, la Secció Sindical d’USOC, va portar el tema a alguns partits polítics per tal que prenguessin les mesures adients. Hem de corregir el comunicat que ha fet l'ICS en aquest sentit, ja que la denúncia no va ser “d’una persona particular”, si no d'una Secció sindical, i que, a més, estava basada en dades reals i contrastables. La secció sindical opina que encara hi ha més dades que s’han d’analitzar de les auditories, perquè el sistema de gestió compartida, el que ara anomenen “aliances estratègiques” és un sistema confós i poc clar. Des que es va iniciar el projecte CIMS, la gestió de l’hospital ha anat cada vegada pitjor. Ja en altres comunicats hem advertit del que suposava aquest projecte, per exemple, les licitacions que es feien amb càrrec als pressupostos de l’IAS i que son serveis que s’ofereixen també al Trueta. En aquesta línia, també hem d'incidir en l’excés de licitacions de serveis que abans oferia l’IAS o l’ICS, i que ara s’externalitzen, com el servei d'al.lergologia o el cribatge de cancer colorectal i de mama (...). Entenem que, com fa temps que estem advertint, hi ha una clara intenció, cada cop més evident, d'anar privatitzant serveis, de forma pausada i a petita escala.

Però no només això, aquesta gestió distorsionada afecta la massa salarial del personal, ja que, amb excuses que no tenen fonament, treuen una part del salari del personal que està condicionada als objectius i a l’equilibri pressupostari. En aquest sentit, USOC entén que el problema no rau en la falta de recursos, que també, si no en la gestió que es fa dels mateixos i a on es destinen, de manera que dóna la sensació que no s’ha assolit l’equilibri pressupostari, però en el fons el que hi ha hagut és una gestió destinada a uns interessos molt concrets.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid