Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llibertat d'expressió
Renou per la crema simbòlica d'una Constitució per part d'Empar Moliner

L'estripada i crema del llibre per part de Moliner responia a la decisió del Tribunal Constitucional (TC) d'anul·lar el decret contra la pobresa energètica de la Generalitat de la CAC, que deixarà 895 famílies sense electricitat i gas

12/04/2016 Comunicació

Després que Empar Moliner cremés aquest dilluns en directe a TV3 una Constitució espanyola del 78, com a gest simbòlic de denúncia, s'ha generat un gran enrenou de crítiques i amenaces per part de tertulians, polítics i mitjans espanyols. L'estripada i crema de l'exemplar de la Constitució es va realitzar durant la seva secció habitual a "Els Matins" de TV3.

El gest de Moliner responia a la decisió del Tribunal Constitucional (TC) d'anul·lar el decret contra la pobresa energètica de la Generalitat.

La periodista, de vocació provocadora, va exposar que "Si escalfar-se a l'hivern és inconstitucional, els catalans pobres hauran de escalfar-se amb qualsevol llibre a manera d'estufa", i tot seguit va estripar les pàgines de la Constitució espanyola. El gest de la crema simbòlica va estar acompanyat de contingut: va criticar amb humor la decisió de l'Alt Tribunal que deixarà sense electricitat i calefacció les famílies vulnerables. La periodista va explicar hi ha 895 famílies restaven acollides a les garanties ofertes pel decret i que ara restaran afectades pels talls de subministrament de llum i gas.

Moliner també va incloure la crítica envers la indiferència de molts polítics que ha fet possible aquesta mesura que ataca els drets bàsica de les família, i va acusar aquesta inacció amb l'expressió "El silenci també és còmplice."

Amenaces i reaccions

Segons ha informat Vilaweb.cat, el Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) ha anunciat que actuarà d’ofici i analitzarà el programa "Els Matins’"de TV3, durant el qual Empar Moliner va fer la crema simbòlica del llibre. La notícia recull que l’ens ha fet públic aquest anunci a través de Twitter, exposant que "@Consell_Audio analitza d'ofici el programa de @tv3cat on @emparmoliner cremava un exemplar de la Constitució Espanyola."

Des de sectors espanyolistes s'ha carregat contra Moliner a la xarxa: un exemple és el de l'expresident de SCC, Josep Ramon Bosch, que ha piulat: "La separata Empar Moliner quema la Constitución de España en TV3. Hace bien su trabajo en la televisión del odio." Per altra banda, el conseller del CAC Daniel Sirera, l'ex-diputat Jordi Cañas i Societat Civil Catalana han demanat que s'estudiïn els fets i que es prenguin mesures contra la performance  crítica de la periodista.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid