Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
MOSSOS D'ESQUADRA
Els Mossos avisen que “faran complir la Constitució”

El Sindicat de Policies de Catalunya ha emès un comunicat on afirma que la seva funció és "fer complir en tot moment la Constitució”

01/09/2014 Política
L’SPC (Sindicat de Policies de Catalunya) ha emès un comunicat on afirma que la seva funció és "fer complir en tot moment la Constitució, l'Estatut d'autonomia i la legislació vigent”....”amb absoluta neutralitat política i imparcialitat" i que "l'obediència deguda no pot emparar ordres que comportin l'execució d'actes que constitueixin manifestament delicte o que siguin contràries a la Constitució o a les lleis".

Tot i que el sindicat policial no es diu explícitament que els Mossos retiraran les urnes el 9N el comunicat recorda els articles 4 i 11 de la Llei 10/1994, de la Policia de Catalunya,
Article 4 : “Abans de prendre possessió, els membres del Cos de Mossos d'Esquadra han de jurar o prometre acatament a la Constitució, com a norma fonamental de l'Estat, i a l'Estatut d'autonomia, com a norma institucional bàsica de Catalunya.”
Article 11: “1) D'acord amb el que estableix la Llei orgànica de forces i cossos de seguretat, s'apliquen al Cos de Mossos d'Esquadra els principis d'actuació següents:
Primer. Els membres del Cos de Mossos d'Esquadra han de complir i fer complir en tot moment la Constitució, l'Estatut d'autonomia i la legislació vigent.
Segon. En llurs actuacions, els membres del Cos de Mossos d'Esquadra s'han d'ajustar al codi de conducta següent:
a) Han d'actuar, en el compliment de llurs funcions, amb absoluta neutralitat política i imparcialitat i, en conseqüència, sense fer cap discriminació per raó de raça, religió, opinió, sexe, llengua, lloc de veïnatge, lloc de naixença o qualsevol altra condició o circumstància personal o social. (...)
c) Han d'atenir-se, en llur actuació professional, als principis de jerarquia i de subordinació; en cap cas, però, l'obediència deguda no pot emparar ordres que comportin l'execució d'actes que constitueixin manifestament delicte o que siguin contraris a la Constitució o a les lleis.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid