Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ
El Grup Barnils es reafirma en el dret a la llibertat d’expressió arran de les crítiques a Empar Moliner

El Grup també ha condemnat l'agressió que van patir ahir dues periodistes de BTV. "Coaccions i actes de violència contra professionals de la informació són inacceptables i limiten el dret a la informació dels ciutadans"

14/04/2016 Comunicació

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha retirat el vídeo en què, en la seva secció d’humor al programa Els Matins, la periodista Empar Moliner feia unadenúncia metafòrica de la decisió del Tribunal Constitucional d’anul·lar el decret de pobresa energètica cremant simbòlicament la Constitució Espanyola.

Davant d’aquest fet i de la polèmica que s’ha generat, des del Grup de Periodistes Ramon Barnils es reivindica la llibertat d’expressió com a dret inqüestionable i manifesta el seu ple suport a Empar Moliner agradin o no les seves opinions, en aquest cas sobre la decisió del Tribunal Constitucional.

També denuncia la pressió sistemàtica que diversos sectors exerceixen sobre els mitjans públics catalans qüestionant i coartant sistemàticament la professionalitat dels que hi treballen i la qualitat dels continguts que emeten. Una actitud que contrasta amb el nul nivell d’exigència a altres mitjans. Criticar TV3 i Moliner a partir d’un espai humorístic ha estat partidista i, de passada, ha evitat que s’abordi la qüestió de fons: la decisió del TC d’igualar drets a la baixa anul·lant el decret de pobresa energètica, del que ja es beneficiaven centenars de famílies en risc d’exclusió.

I lamenta la decisió de la CCMA de retirar, arran de les crítiques rebudes i assumint una culpa al nostre entendre inexistent, el vídeo abans fins i tot de qualsevol denúncia i critiquem el comunicat en què diu: “Televisió de Catalunya lamenta que una part del contingut de la secció ‘El comentari d'Empar Moliner’ emès ahir al programa ‘Els matins’ de TV3 hagi pogut resultar ofensiu. Per aquest motiu, s'han retirat aquestes imatges del portal web, amb la garantia que no tornaran a ser emeses als mitjans de la CCMA”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid