Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Otegi
L'alliberament d'Otegi seguit de solidaritat i esperança de llibertat per al poble basc

Otegi ha estat rebut per centenars de persones provinents del País Basc, entre les quals nombrosos catalans com l'exdiputat David Fernàndez, responsables de la CUP, Lluís Llach i electes d'ERC

01/03/2016 Internacional

Arnaldo Otegi ha sortit avui en llibertat després de sis anys i mig empresonat, en què ha acumulat 2.331 dies de captiveri per haver defensat el dret a decidir del poble basc i una solució de pacificació per al conflicte amb l'Estat espanyol.

Otegi, lluitador indiscutible de l'independentisme basc i Secretari General de Sortu, ha abandonat la presó de Logronyo aquest matí, i ha estat rebut per centenars de persones, entre les quals nombrosos catalans com l'exdiputat David Fernàndez, membres de la CUP, Lluís Llach i electes d'ERC.

Familiars, amics i simpatitzants de l'esquerra independentista basca han escoltat el breu parlament d'Otegi davant la presó, en què ha assenyalat que "Ens van tancar com a bascos, independentistes i socialistes i sortim com a bascos, socialistes i independentistes."

 Otegi: ‘Vull saludar (...) la gent de la CUP i d’ERC, que ens donen una autèntica lliçó sobre què s’ha de fer"

Tal i com han recollit diversos mitjans, aquesta tarda Arnaldo Otegi ha fet un discurs durant l’acte de benvinguda organitzat a la població d'Elgoibar ,el seu poble natal. En l'acte el dirigent abertzale alliberat ha parlat sobre el procés independentista català, per al qual ha adreçat un missatge d’agraïment als independentistes catalans, i s'hi ha referit destacant que "Vull saludar la gent dels Països Catalans, la gent de la CUP i d’ERC, que ens donen una autèntica lliçó sobre què s’ha de fer, i jo els agreixo la lliçó que ens donen." D'aquesta manera Otegi ha agraït el suport i solidaritat rebuts des de terres catalanes i ha establert una comparació entre l'atzucat del moviment independentista basc i els avenços de l'independentisme català.

Durant la seva intervenció a Elgoibar també ha rebutjat la imatge que fos un "territorista perillós", i ha reblat que "terrorisme és Manuel Fraga Iribarne assassinant treballadors a Vitòria". Otegi responia així a unes declaracions de la vicepresidenta del Govern espanyol i dirigent del PP, Soraya Sáenz de Santamaría.

Solidaritat des dels Països Catalans

El moviment independentista català ha celebrat amb diverses expressions l'alliberament d'Otegi. Des fa dies la xarxa abundava d'imatges i comentaris favorables al seu alliberament, així com sobre la denúncia del seu llarg empresonament per causes estrictament polítiques. La CUP i diverses organitzacions de l'Esquerra Independentista com Poble Lliure, Arran o l'Assemblea de Joves Independentistes per la Unitat Popular han deixat palès el suport al dirigent abertzale amb comunicats, imatges i comentaris.

Per altra banda, a diferents poblacions dels Països Catalans s'han realitzat trobades i concentracions per celebrar la llibertat d'Arnaldo Otegi, amb pancartes i brindis. En destaquem les convocades a Granollers, Cerdanyola del Vallès, a Mataró, a Palma i a Gràcia.

Valora
Vídeos
A un amic del País Basc - Vídeo per la llibertat d'Arnaldo Otegi
A un amic del País Basc - Vídeo per la llibertat d'Arnaldo Otegi
Free Otegi, Free Them All
Free Otegi, Free Them All
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid