Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Censura
Ada Colau no admet la moció de CUP – PA en suport "als encausats d'Aturem el Parlament"

És la segona vegada que es rebutja la moció.

26/01/2016 Drets i Llibertats
La Candidatura d'Unitat Popular - Poble Actiu (CUP-PA), el grup metropolità de la CUP, ha presentat avui una moció d'urgència al Consell Metropolità en suport als condemnats d'Aturem el Parlament que ha estat rebutjada per segona vegada per tota la resta de grups -Entesa (ICV i BeC), ERC, CDC, Pp, PSC i C's- i no s'ha admès a tràmit al·legant un supòsit legal de falta de competència. La CUP – PA considera que l'excusa legal és inconsistent i que darrera hi ha una falta de voluntat política. Ada Colau i Antonio Balmón, com a presidenta i vicepresident executiu de l'AMB, han estat els encarregats de rebutjar la moció.

La CUP – PA ja va presentar dijous, 21 de gener, la moció que demana al ple de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), el Consell Metropolità, que la Junta de Portaveus no va admetre a tràmit -amb els vots d'Entesa (ICV i BeC), ERC, CDC, Pp, PSC i C's- utilitzant el mateix supòsit legal, tot i que, la Llei 21/2010 de l'AMB els contradiu. La llei estableix que l'AMB té competències en polítiques de cohesió social i convivència ciutadana. A més, segons la mateixa llei, el Consell Metropolità pot tractar temes que tinguin una gran transcendència institucional encara que no siguin competència de l'AMB.

Divendres passat, 22 de gener, la CUP – PA va registrar la mateixa moció per ser debatuda a l'Ajuntament i a la Diputació de Barcelona. Sorprenentment, Barcelona en Comú, que fins ara ha votat sempre en contra de la moció de la CUP – PA a l'AMB, va anunciar la setmana passada que presentaria un moció en el mateix sentit.

La moció de la CUP - PA demana a l'AMB que rebutgi la decisió de l'any passat del Tribunal Suprem que rectificava la sentencia inculpatòria de l'Audiència Nacional, i que implica la condemna de vuit dels encausats a tres anys de presó per fer ús del seu dret de protesta.

La moció també demana que el Consell doni suport als seus ciutadans condemnats i insti a totes les institucions implicades a evitar-ne l'ingrés a presó. La moció també voldria traslladar aquest acord a les persones implicades i les seves famílies, al Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, al Departament de Presidència, al Ministerio de Justicia del Govern espanyol i als grups polítics del Parlament de Catalunya.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid