Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ESTAT FRANCÈS
Atacs jihadistes a París

L’Estat francès ha declarat l'estat d'emergència nacional i tanca les fronteres després d'almenys 128 persones mortes en una nit d'atacs armats i bombes a París.

14/11/2015 Internacional
Vuitanta persones van morir ahir al vespre després que jihadistes armats van irrompre a la sala de concerts Bataclan de París i van prendre els espectadors del grup nord-americà de rock Eagles of Death Metal d’ostatges abans que les forces de seguretat irrompessin a la sala. 40 persones més van ser assassinades a trets en cinc restaurants i bars de diferents llocs de París. A més a més, tres bombes van explotar als voltants de l'Estadi de França on la selecció estatal jugava un partit de futbol contra Alemanya ("una festa de  perversitat" segons el comunicat amb el qual s'han reivindicat els atacs). Almenys 180 persones van resultar ferides. Aquests són els atacs més mortífers a Europa des dels atemptats de 2004 a Madrid.

París va viure  tres dies d'atacs a principis de gener quan els jihadistes van assassinar 18 persones després d'atacar la revista satírica Charlie Hebdo, un supermercat jueu i un policia. Dos anys abans tres destacades activistes kurdes varen ser assassinades a la capital francesa sense que s'hagi aclarit si l'acció va ser obra de jihadistes o dels servies secrets turcs.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid