Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
FRANÇA
Un estudiant és assassinat per l'extrema dreta a París

Clément Meric, estudiant de Ciències Polítiques de 18 anys conegut pel seu compromís antifeixista, va ser assassinat a París, a prop de la Gare Saint-Lazare, per un grup d'extrema dreta

07/06/2013 Internacional

Dimecres a la tarda Clément Meric sindicalista a Solidaires Etudiant-e-s, i militant a Action Antifasciste Paris-Banlieue, fou violentament colpejat per diversos membres del grup d'extrema dreta Grup JNR (Joventut Nacionalista Revolucionària). Després de l'agressió Meric va ser declarat mort cerebral a l'hospital Salpetriere i va acabar morint ahir dijous.

El ministre de l'Interior Manuel Valls ha relacionat l'assassinat amb els incidents de les últimes setmanes a les manifestacions contra el matrimonis homosexuals i ha informat que la policia va detenir ahir quatre persones, entre les quals hi ha el presumpte autor de l'agressió.

Els partits d'esquerra francesos van convocar ahir a la tarda una concentració a la Place Saint-Michel de París per condemnar l'assassinat i demanar la dissolució dels grups d'extrema dreta.

L'organització antifeixista catalana, Unitat Contra el Feixisme i el Racisme ha convocat una concentració amb espelmes avui divendres 7 de juny a les 22h davant el Consolat Francès a la Ronda Universitat 22 bis de Barcelona, en memòria del Clément Méric i de totes les víctimes del feixisme.

Ahir, membres del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) a la ciutat de València, juntament amb altres organitzacions es van concentrar a les 21h a les portes de la biblioteca d'Humanitats al carrer Blasco Ibañez de la ciutat.

 

 

 


 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid