Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Medi ambient
"Cel Net" presenta els resultats del 2n estudi real de la qualitat de l'aire al Morell

L'estudi sorgeix com a continuació de l'estudi presentat el passat juny del 2014 “Saps què respires? Estudi d’avaluació real de la qualitat de l’aire a la Vall del Francolí"

20/11/2015 Territori

Avui a les 8 del vespre, la Plataforma Cel Net presenta els resultats del segon estudi real de qualitat de l'aire al Morell el·laborat pel Laboratori del Centre de Medi Ambient(LCMA) de la Universitat Politècnica de Catalunya.

L'estudi sorgeix com a continuació de l'estudi presentat el passat juny del 2014 “Saps què respires? Estudi d’avaluació real de la qualitat de l’aire a la Vall del Francolí" (vegeu els resultats de l'estudi). Aquest estudi indicava que les emissions atmosfèriques de la zona estaven per sobre els criteris de qualitat establerts. 

Aquest primer estudi es va realitzar a les poblacions veïnes al polígon nord del complex petroquímic de Tarragona, concretament a Constantí, El Morell, Perafort-Puigdelfí i Vilallonga del Camp amb acord amb els seus Ajuntaments. Lamentablement, la segona part només s'ha realitzat a Morell, que ha estat l'únic municipi que ha mostrat una voluntat política real de continuïtat. Per la seva banda, Vilallonga del Camp s'ha compromès a realitzar-lo més endavant.

En aquest acte es presentaran els resultats i es mostrarà quina ha estat l'evolució i l'estat actual de la qualitat de l'aire al Morell. Per altra banda, la Plataforma Cel Net també presentarà tot el recorregut que s'ha fet en quant a qualitat de l'aire al Camp de Tarragona (moció al Parlament de Catalunya, campanya del Polígon Sud, moció a l'ajuntament de Tarragona, La Canonja, Valls, Vila-seca). De la mateixa manera, també s'explicarà el paper de la recent creada Taula Territorial de la qualitat de l'aire al Camp de Tarragona (TTQACT) i les propostes de millora que s'hi portaran com a Plataforma.

La invitació de l’acte s’ha fet extensa tant a empreses del complex petroquímic AEQT, com al departament de Territori i Sostenibilitat de la Generaliat de Catalunya, ajuntaments de la zona, partits polítics com altres organitzacions i col·lectius del territori. L'objectiu final de la Plataforma Cel Net és el treball conjunt amb tots els agents implicats per cercar solucions vers el control de les emissions contaminants i la millora de la qualitat de l’aire a la Vall del Francolí i al Camp de Tarragona.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid