Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
300 anys de resistència
"Jubilats per Mallorca" felicita a a l’Ajuntament de Manacor

"Esperam que així actuïn tots els pobles de Mallorca o d’Eivissa que siguin convidats a celebrar la pèrdua dels nostres drets com a poble."

28/08/2015 Política

Jubilitats per Mallorca ha emés un comunicat "per fer pública la seva felicitació a l’Ajuntament de Manacor per haver-se negat a col·laborar amb els representants de la Capitania General de Balears, que volien realitzar un acte per celebrar el tricentenari de la seva existència".

L'entitat remarca que "aquest tricentenari es refereix al fet que les tropes de Felip V varen derrotar els mallorquins; en varen matar molts amb les armes i en varen penjar d’altres. Les tropes borbòniques i Felip V per dret de conquesta varen abolir la sobirania dels mallorquins i dels eivissencs, i varen començar l’espoli, fent que la major part de la producció se l’enduguessin cap a Madrid i no retornàs, com passa ara. Aquests i els seus descendents han ensenyat a la població tota una història equivocada, i ara, fins i tot, ens volien fer creure que la creació de la Capitania General era un fet que s’havia de celebrar".

En aquesta línia, la nota reitera "la nostra congratulació al consistori manacorí, que ha actuat com cal a qualsevol poble lliure que coneix la seva història. Esperam que així actuïn tots els pobles de Mallorca o d’Eivissa que siguin convidats a celebrar la pèrdua dels nostres drets com a poble".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid