Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
300 anys de resistència
El Batlle de Manacor denega un permís a l'Exèrcit espanyol per celebrar l'ocupació de les Illes

La Comandancia General de Baleares volia celebrar el tricentenari de la seva creació i l’ocupació borbònica de les Illes. Cal recordar que l'ASM demanava als ajuntaments que s'oposessin als actes de l'exèrcit espanyol per a celebrar la conquesta.

27/08/2015 Política
Dins dels actes del III Centenario de la Capitanía General de Baleares s’havia programat un concert a Manacor de la Unidad de Musica de del Cuartel General de la Comandancia General de Baleares però el batlle de la població, Miquel Oliver, ha denegat el permís amb el següent argument:

“L’Ajuntament de Manacor, en sessió plenària i per unanimitat, va aprovar dur a terme actes en record dels fets succeïts fa 300 anys i de les seves conseqüències nefastes per al nostre poble. No entra en cap cas dins les nostres previsions celebrar la creació de la Capitanía, per la qual cosa us comunicam que no ens sembla oportú que es faci aquest concert a Manacor”.

Cal recordar, l'Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM) va trametre una carta als batles i batlesses de tots els municipis de Mallorca per demanar-lis que no participin "ni activament ni passivament" i rebutgin els actes que l'exèrcit espanyol té programats per a celebrar els fets històrics que, fa ara just tres-cents anys, suposaren l'abolició del Regne de Mallorca i la consegüent annexió al Regne de Castella per "justo derecho de conquista".

A més a més, els conviden "a que uniu la vostra veu i autoritat a la de totes aquelles persones que consideram aquestes celebracions una ofensa a la dignitat del poble de Mallorca". 

En la carta, adjunten un comunicat, on l'ASM  de forma argumentada i documentada, exposa el seu sentiment de total oposició i repulsa a les esmentades celebracions.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid