Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Aplec
Arriba l'Aplec dels Ports 2015 de Cinctorres

Amb un programa d’allò més complet per gaudir amb festa, música, cultura i reividincació de l’Aplec.

22/07/2015 Política

Aquest divendres començarà la XXXVII edició de l’Aplec dels Ports que enguany es celebra a Cinctorres sota el lema "Teixim el futur". Els darrers dies s’ha confirmat el programa definitiu de l’esdeveniment comarcal i, a més, s’ha presentat la 7a edició de l’Aplequer. En quant als actes, es desenvoluparan entre el divendres 24 i el diumenge 26 de juliol, segons informa Comarquesnord.cat. (veure el programa)

L’inici serà amb una rebuda novedosa del grup ciclista Tombatossals que arribarà a la festa en bici. El tret d’eixida més ‘oficial’ serà l’espectacle de la Xalera que comptarà amb parlaments a càrrec de la comissió i autoritats convidades. Respecte a les actuacions musicals, es comptarà amb la participació de grups reconeguts com La Gossa Sorda, El Diluvi, Egalité, Dr. Calypso o els autors de la cançó ‘Sentiment comú’, Maskarats, cançó de l’Aplec que va servir de banda sonora del lip-dub de la festa comarcal.

A més, durant el cap de setmana hi hauran exposicions, com una dedicada a l’Any Ovidi, la de la dona treballadora als Ports o la mostra del projecte l’Interior. No faltaran tampoc activitats per als més menuts, teatre o actes reivindicatius. La cloenda estarà protagonitzada per la Rondalla Primer de Maig que farà una cercavila pel poble i l’actuació de Toni de l’Hostal i el grup Skatuttipresto. Un programa d’allò més complet per gaudir amb festa, música, cultura i reividincació de l’Aplec.

A més, esta setmana ha eixit al carrer l’Aplequer en el que podem trobar el manifest, informació de Cinctorres, dels distints grups que estaran a la localitat durant el cap de setmana, el mapa d’infraestructures, un balanç de les activitats fetes durant l’any o el programa, entre molts d’apartats.

Activitats pre-Aplec

Com en les darreres edicions, les activitats prèvies a l’Aplec dels Ports han visitat gran part dels pobles de la comarca. Així, per exemple, s’han realitzat les marxes “Camí a l’Aplec” que han passat per Zorita, Villores, Vilafranca, Forcall, la Todolella, La Mata, Morella o Cinctorres.

D’igual manera, s’ha dut a terme una exposició itinerant de fotografia, que ha mostrat la dona treballadora als Ports, i una taula redona a la Llotja del Cànem de Castelló sobre l’escola rural com a model de qualitat educativa.

A més, el lipdub realitzat al maig ha servit per promocionar la festa comarcal per excel·lència a través de les xarxes socials. El grup Maskarats de la Sènia li va posar la música amb el seu tema “Sentiment Comú”. Cal destacar també, que al mes d’abril, l’Aplec dels Ports va rebre el XVI Premi Vicent Ventura per la seua trajectòria.

Valora
Vídeos
SENTIMENT COMÚ - El lipdub de l'Aplec dels Ports Cinctorres 2015
Quim Arrufat: "Cal posar l’estat espanyol contra les cordes"
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid