Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Independentisme
Cornellà de Llobregat aplega l'acte "La República Catalana: un pont de llibertat i progrés"

Esquerres per la Independència entén que la culminació del procés català pot servir com a detonant d’un procés constituent a l’estat i com a punta de llança de millores socials i econòmiques.

11/06/2015 Política

El 20 de juny a les 6 de la tarda al Patronat Cultural i Recreatiu de Cornellà aplegarà l'acte "La República Catalana: un pont de llibertat i progrés".  Comptarà amb la participació de sectors socials i polítics de l'estat i posarà de manifest om catalans, castellans, andalusos i gallecs compartim un mateix camí per l’apoderament de la societat.

L'acte està organitzat per Esquerres per la Independència, una entitat que aposta per la independència a tots els nivells i en la línia "la lluita per l’alliberament de les nacions, el progrés social i econòmic i el benestar de la ciutadana, la regeneració democràtica i superar el règim dinàstic de la transició forma part de la raó de ser del moviment sobiranista català".

Esquerres per la Independència recorda que "A Catalunya, els darrers anys s’han produït grans mobilitzacions populars al voltant dels drets nacionals, socials i democràtics. L’origen rau en els pactes de sortida del franquisme, que confluïren en l’actual Constitució espanyola de 1978 i que abocaren a la Transició subsegüent, presidida per l’actual règim monàrquic i per un procés acordat ja sota pressió del denominats “poders fàctics”, que ha anat esdevenint progressivament de bloqueig i de reculada cada cop més sistemàtica en tots els camps".

"Diverses circumstàncies fan que el procés català vagi més avançat i amb prou base social i política", remarca l'entitat. Ara bé, puntualitza que "per contra, no sembla que les forces transformadores a la resta de l’estat (15-M, Podem, IU…) tinguin prou força per aconseguir aquests objectius autònomament, tot i que el 24-M marca una tendència clarament a l’alça".

Esquerres per la Independència entén que la culminació del procés català pot servir com a detonant d’un procés constituent a l’estat i com a punta de llança de millores socials i econòmiques. "Alhora, és important que en aquest camí ens oferim suport mutu amb la resta de forces de l’estat que lluiten per la plena llibertat", afegeix l'entitat.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid