Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Bretanya
Bretanya realitza la tercera part de la consulta pel dret a decidir i la reunificació

Avui se celebra la tercera onada de consultes a set municipis sobre la reunificació administrativa dels territoris de la nació bretona

07/06/2015 Internacional

Després de l'organització d'una primera votació a Saint-Viaud el 30 de novembre de 2014, i una segona Langouet i Sudan el  8 febrer 2015, la plataforma Dibab pel dret a Decidir de Bretanya avui ha porta a trerme a la tercera etapa de consultes. En aquesta consulta es demana a la població sobre la reunificació del Departament del Loira Atlàntic i la ciuttat de Nantes a la "Regió" bretona.

Els ciutadans bretons d'Arwerneg-Vihan (Loira Atlàntic) votaran el 14 de juny vinent.

La consulta pel dret a decidir dels bretons a totes les localitats d'aquesta nació es completarà el 2016.

Avui 17.000 bretons podran expressar-se sobre la doble pregunta plantejada en la consulta, que conté el text següent: "Esteu a favor de la creació d'una nova Regió de la Bretanya que integri el Loira Atlàntic i els quatre departaments bretons restants? En cas que sí, esteu a favor de la fusió dels consells departamentals i del consell regional al si d'una Assemblea de la Bretanya?"

Aquesta consulta es porta a terme després del debat sobre la reforma territorial i particularment sobre el mapa de les "regions." En aquest context els activistes pel dret a decidir i la reunificació de Bretanya han denunciat el bloqueig institucional sobre la participació en aquest debat.

El moviment nacionalista bretó denuncia que malgrat les protestes, urnes, vots comunitats, el govern francès roman sord a la voluntat d'integrar Bretanya Loire-Atlantique. 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid