Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Municipals 2015
La CUP Tortosa-Alternativa Ecologista exigeix la retirada del monument feixista més gran de Catalunya

"Tot i que la seva simbologia ha estat retirada, conserva l'essència del seu origen. Un monument que es defensat per partits d'extrema dreta i del PP, partits xenòfobes i feixistes".

15/05/2015 Política

Ahir a la nit, a les 22h, la CUP Tortosa-Alternativa Ecologista va reivindicar un cop més la retirada del monument a través d'una acció protesta realitzada amb un làser que reflectia a la base del monument la paraula: Fora!

La candidatura enumera 5 raons retirada i museïtzació:

1. Perquè al feixisme i als seus símbols, ni es consulta ni es pot tolerar la seua presència al carrer.

2. Perquè Tortosa que vol ser un referent territorial i turístic no pot tenir el monument franquista més gran de Catalunya.

3. Perquè la imatge de l'entrada del riu a Tortosa no potser la d'un monument “...alzado para recordar a las futuras generaciones lo que costó forjar esta nueva España”.

4. Perquè aquest monument representa el poder que encara té el caciquisme en la nostra ciutat i el franquisme a nivell estatal. Perquè és un símbol com ho són l'Audiència Nacional, el sistema judicial estatal, el poder de les oligarquies i de l'exèrcit o el tractament de la nostra llengua i del nostre país, de què latransició no va acabar amb el poder del franquisme.

5. Perquè és una falta de respecte a la memòria històrica i a totes les persones que van lluitar i morir per defensar una república democràtica.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid