Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament Nacional
L'Acció exterior de l'ANC no s'atura, accions a Dinamarca i els EUA

El Parlament danès debatrà el dret dels catalans a decidir el seu futur polític i debats als Estats Units

15/04/2015 Política

L’ANC Dinamarca impulsa una campanya de recollida de firmes de  suport: “Diem sí al dret dels catalans a votar”. El Ministre d'afers exteriors danès, Martin Liedegaard, i els partits parlamentaris danesos han estat cridats pels diputats Nikolaj Villumsen i Christian Juhl del partit Enhedslisten (Aliança Roja-Verda) a debatre sobre el dret a vot dels catalans per decidir el seu futur polític el dimarts 12 de maig al Folketinget (Parlament danès) a la sessió F26 'Dret a la lliure determinació dels pobles'.

Per tal de donar suport a aquesta interpel·lació, l’ANC de Dinamarca ha impulsat una campanya de recollida de signatures des de la pàgina danesa skrivunder.net  on s’acullen les peticions de suport a interpel·lacions parlamentàries de tal forma que els mateixos diputats i mitjans de comunicació puguin prendre el pols de la importància de la petició que debatran.

El text presentat per l’ANC Dinamarca presenta l’esdeveniment i diu: ”En democràcia totes les persones tenen el dret fonamental a expressar-se, a fer sentir la seva veu, a emetre el seu vot. Et demanem que donis el teu suport personal a aquesta petició i, d'aquesta manera, enviïs un fort missatge de compromís amb la democràcia al Parlament danès”. Aquí es pot signar la petició de suport

Estats Units

L’Assemblea Exterior de l’ANC USA organitza conferències i debats a la Georgetown Univerity de Washington D.C. i a la University of Minnesota. L’Assemblea Exterior ANC USA organitza aquest mes d’abril una sèrie de conferències i  debats sobre Catalunya als Estats Units,  després de la ronda de conferències promoguda  per Diplocat a Nova York i Washington DC el mes passat.

Les conferències analitzaran els fets històrics que s’estan vivint en l’actualitat a Catalunya,  així com el moviment social que s’ha generat.  Es parlarà del poder de la societat civil, la seva capacitat de mobilització i la lluita pel dret d’autodeterminació en un context de globalització i crisi econòmica.

El debat The Case of the Catalans: 300 years on  tindrà lloc a Georgetown University, Washington DC.  Els ponents parlaran de la situació política actual a Catalunya i explicaran  el context històric a partir de la Guerra de Successió de 1714. La conferència es podrà seguir en directe a Twitter  #Cat_GTU.

A continuació la University of Minnesota acollirà la conferència Catalonia: Present and  Future. L’acte està organitzat en col·laboració amb Institute for Global Studies i Institute for Advanced Study, French and Italian.  Conferència en directe a Twitter  #Cat_MIN

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid