Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
alliberament nacional
La CUP de Reus assumeix els punts de l'ANC i fa una crida a secundar-los

La formació porta des del mes d’octubre desenvolupant un procés participatiu per a l’elaboració del programa electoral que defensarà en el proper mandat a l’Ajuntament de Reus

14/04/2015 Política

Dins del procés participatiu de redacció del programa electoral de la CUP Reus per a les eleccions a l’Ajuntament d’aquest proper 24 de maig, la formació de l’Esquerra Independentista assumeix els punts proposats per l’Assemblea Nacional Catalana i fa una crida a la resta de partits de la ciutat a assumir-los, així com que el Consell Comarcal s’afegeixi a l’Associació de Municipis per la Independència.

La Candidatura d’Unitat Popular porta des del mes d’octubre desenvolupant un procés participatiu per a l’elaboració del programa electoral que defensarà en el proper mandat a l’Ajuntament de Reus. Després de realitzar taules de debat i d’aprovar inicialment el document en un assemblea amb la participació de més d’un centenar de persones, ara la CUP està acabant de definir el document amb propostes de diverses entitats de la ciutat, com ara la Cambra de Comerç (en el marc del procés participatiu Eix 2015), Bici Camp, les organitzacions de l’Esquerra Independentista...

Dins d’aquesta darrera etapa del procés participatiu i de redacció, la CUP assumeix tots els punts que l’Assemblea Nacional Catalana ha instat a tots els partits polítics que es presenten a les eleccions municipals d’arreu de la Comunitat Autònoma, en relació al procés constituent català des de l’àmbit municipal.

En aquest sentit, dins del programa de la CUP que es pot consultar a capgiremreus.cat- ha assumit les propostes de l’ANC amb el següent redactat:

1.- Proposició al primer Ple ordinari de l'Ajuntament de Reus d'una moció d'adhesió a l'Associació de Municipis per la Independència.

2.- Promoure la creació, tant des de la pròpia organització de la CUP com des de l'Ajuntament de Reus, de l’Assemblea Municipalista dels Països Catalans, com a primera institució nacional, basada en la realitat local.

3.- Donar suport institucional explícit a totes aquelles decisions que pugui prendre el Parlament o el Govern de la Generalitat (o institució que correspongui) per avançar en el procés de ruptura amb l'Estat espanyol i l'inici d'un procés constituent. Així com promoure que l'Ajuntament de Reus insti a les institucions corresponents a avançar en aquesta direcció utilitzant la desobediència si és necessari, per complir amb el mandat democràtic de la ciutadania.

Des de la CUP fan una crida a la resta de forces polítiques municipals a posicionar-se al respecte sobre aquesta qüestió, per tal que els reusencs i reusenques siguin conscients del compromís de cadascuna de les forces que concorren a les municipals alhora d’anar a votar. Vidal ha comentat que “davant del moment històric que està vivint aquest tros de país no hi ha marge per les ambigüitats i els silencis, sinó que és l’hora de posar tota la carn a la graella i ser valents per aconseguir que puguem exercir els nostres drets democràtics més elementals com a poble”.

Per últim, Vidal també insta al Consell Comarcal del Baix Camp -l’únic de les comarques del Camp que encara no ho ha fet- a adherir-se a l’AMI en l’últim ple que ha de celebrar abans de les eleccions, tal i com ha instat reiteradament l’ANC a fer-ho. En cas que no es faci, Vidal –i la resta de llistes de la CUP a la comarca- “prenem el compromís de plantejar-ho al primer Ple del Consell Comarcal del nou mandat si la CUP aconsegueix representació en aquest òrgan”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid