Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1715- 30 voluntaris austriacistes expulsen 300 soldats borbònics que provaren de desembarcar al port de Manacor

30 voluntaris austriacistes expulsen 300 soldats borbònics que provaren de desembarcar al port de Manacor

04/04/1715 Tal dia com avui

El dia 4 d’abril de 1715 hi ha el primer intent de desembarcament borbònic a l'illa de Mallorca. El jove artiller Guillem Riera, des de la seva talaia de defensa, a la Torre del Serral dels Falcons, albirà com s’acostaven els vaixells felipistes. Va sonar el corn a la manera dels maulets i, a la correguda, acudiren trenta homes, amb trabucs i ballestes, a enfortir la resistència. Els felipistes, des dels seus vaixells, arriaren llanxes amb més de tres-cents soldats francesos ben armats. Amb el petit canó de la torre, un falconet que disparava bales com una taronja, Guillem Riera va posar-se a disparar sense aturall i, gràcies a la precisió, espantà les barcasses. Desconeixedors de les limitades forces que els disparaven des de la costa, els atacants tornaren als vaixells i fugiren. Mentre, des de terra, els milicians mallorquins, no donaven descans als arcabussos i a les ballestes. Guillem Riera, tampoc no s’aturà, però el petit canó, tan calent com estava, va rebentar i el va matar. Gràcies a ell, les tropes borbòniques estarien més de dos mesos a tornar. La setmana abans a Barcelona van ser apressats el General Moragues, Pau Macip i Jaume Roca que foren condemnats a mort acusats de voler anar a Mallorca. El dia 27 de març, després de ser torturats, els penjaren a la forca, els esquarteraren i el cap del General Moragues va ser introduït en una gàbia de ferro penjada al Portal de Mar de Barcelona.

Més informació a: http://blocs.mesvilaweb.cat/balutxo/?p=268230

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid